Nečekaný ohňostroj probudil půlku sídliště

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Rušnou noc zažili obyvatelé zlínského sídliště Jižní Svahy, které uprostřed noci probudil ohňostroj. Ten se rozhodla uspořádat dvojice mladých mužů, serveru Zlin.cz to uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Lidé, které petardy vzbudily, neměli pro dvojici mužů žádné pochopení. Přítrž randálu udělali až strážníci.

Jen několik minut zbývalo do půlnoci, když zimní oblohu mezi bytovými domy ozářily záblesky odpalovaného ohňostroje a nočním tichem se nesly hlasité detonace. Tato pro noční dobu zjevně nevhodná aktivita neušla pozornosti strážníků, kteří se vydali pátrat po jejím původci. „Že jsou na správné stopě, pak potvrzovalo volání probuzených spoluobčanů z otevřených oken směrem ke dvěma mužům, kdy zaznívaly četné dotazy na jejich duševní zdraví,“ podotkl Janík.

Strážníci následně zjistili, že se jednalo o zcela střízlivé muže ve věku 18 a 23 let, kteří odpálili dva velké ohňostroje a poté házeli na prostranství v parku v blízkosti bytových domů akustické petardy. Jak hlídce oba výtečníci uvedli, jejich stěžejní motivací bylo zahánění nudy. A protože zdaleka nestačili odpálit veškerou zábavní pyrotechniku, kterou si přinesli s sebou, její zbytek jim strážníci odejmuli.

Protiprávní jednání skládající se z přestupku proti veřejnému pořádku, z přestupku proti pořádku v územní samosprávě a z přestupku podle krizového zákona, bude mít nyní dohru před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x