Nehoda sedmi vozidel u Otrokovic je stále v šetření policie

foto: Policie ČR
OTROKOVICE – Čtvrteční podvečer se nesl v duchu sedminásobné srážky vozidel. Ta ochromila dopravu směrem ze Zlína do Otrokovic. Viník se dostatečně nevěnoval řízení a způsobil škodu téměř za 600 tisíc korun.

Ve čtvrtek po páté hodině odpolední jel pětapadesátiletý řidič se svým Opelem Zafira směrem ze Zlína do Otrokovic. Při své jízdě se ale dostatečně nevěnoval řízení a projížděl středem mezi dvěma pruhy. Tato nebezpečná jízda si brzy vybrala svou daň.

Nejprve neopatrný řidič vrazil do vpravo jedoucí Škody Octavia a následně také do Volcwagenu Polo nalevo. Srážka jej ale nedonutila zastavit, a tak pokračoval v cestě. Po pár metrech se ale opět střetl s dalším autem. Byl jím Ford Galaxy, který jel před neukázněným řidičem. Náraz poslal vozidlo vpřed a způsobil další srážku s Kia Ceed.

To ovšem nebylo všechno. Viník nehody se stále nemínil zastavit a spěchal dál. V cestě mu tentokrát stála Mazda 6. Ta řádění nepozorného řidiče definitivně zastavila, protože vlivem nárazu skončila v kufru Hyundaie jedoucího před ní.

Celkem sedminásobná nehoda si vyžádala tři zraněné. Byli jimi řidič Opelu, který sérii srážek způsobil, řidička Fordu a řidička Kia Ceed. Muže a jednu z žen museli záchranáři převézt do nemocnice. Vzhledem k rozsahu zranění u nich ale nebylo možné provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta byla u všech ostatních účastníků nehody negativní.

Další výsledky budou známy teprve po lékařském vyšetření. Rozsah zranění účastníků nehody, kteří byli převezeni do nemocnice, je prozatím nejasný. Co je ale možná určit, je celková škoda na vozidlech. Ta je předběžně vyčíslena na 570 tisíc korun.

Po dobu vyšetřování nehody policisté řídili provoz kyvadlově. Následně se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh v každém směru. Nyní zlínští dopravní policisté prošetřují veškeré okolnosti, které se nehody týkají. Novinky ovšem přinesou až zmíněná lékařská vyšetření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x