Nezbednice obtěžovaly sousedy a natáčely se u toho na mobil

ZLÍN – Dvě dívky ze Zlína vymyslely na Den dětí velkou zábavu. Bezdůvodným zvoněním na byty domu obtěžovaly své sousedy a ještě se u toho natáčely na mobil. O přítrž jejich počínání se postarali strážníci městské policie, kteří o věci vyrozuměli rodiče.

V dopoledních hodinách na Den dětí se na Městskou policii Zlín obrátil pracovník ostrahy bytového domu, který uvedl, že v domě dochází k opakovanému páchání schválnosti ze strany mladých děvčat. Podle něj různě po domě zvoní na zvonky, poté utečou a schovají se. A aby byla zábava ještě větší, natáčí se u toho na mobil a videa následně sdílení na sociální sítě.

Strážníci následně zjistili, že děvčata tímto způsobem obtěžovala také sousedku velmi vysokého věku, která se pohybovala jen s nepředstíranými obtížemi a dokonce si již nechala domovní zvonek odpojit. V tomto případě již ale nemohla být řeč o vtipnosti ani omylem,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

K identifikaci obou nezbednic tak největší měrou přispěly ony samy, takže po zhlédnutí jejich nepřístojností na internetu šli strážníci najisto. O počínání dětí vyrozuměli nic netušící rodiče, kterým také přehráli volně dostupný záznam jejich ratolestí. Ti také přislíbili, že děvčatům vhodným způsobem v rámci svých výchovných kompetencí vysvětlí pravidla společného soužití v bytovém domě tak, aby se situace více neopakovala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x