Nová cyklostezka spojí Jižní Svahy s páteřní cyklotrasou. Stavět se začne v srpnu

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Už letos v srpnu by měla začít výstavba nové cyklostezky, která propojí největší zlínské sídliště Jižní Svahy s páteřní cyklotrasou. Hotovo by mělo být v létě příštího roku.

Podařilo se nám vyjednat takové podmínky, aby s realizací všichni souhlasili. Děkuji všem, kteří se na tomto projektu podíleli a přispěli svou prací nebo zmírněním svých podmínek k jeho realizaci,“ informoval náměstek primátora Michal Čížek.

Úpravy zahrnou modernizaci trolejbusových zastávek a výstavbu dvou bezpečnějších, osvětlených přechodů pro chodce a cyklisty, z nichž jeden bude řídit semafor.

Tyto změny nejenže zlepší bezpečnost, ale také usnadní pohyb a spojení mezi různými částmi města,“ zmínil mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Nová smíšená cyklostezka povede kolem ulice Okružní a horolezecké stěny Vertikon. Dojde k propojení stávající cyklostezky ulice Mladcovská a ulice Luční, odkud cyklostezka povede až ke stávající cyklostezce u restaurace U Baďurů.

V rámci tohoto projektu se rovněž řeší i další důležité úpravy. Vznikne například přeložka trakčních sloupů, doplnění čeká veřejné osvětlení stezky a nasvětlení nových přechodů,“ pokračoval Melzer.

Práce by měly skončit v roce 2025, ale přesný termín je nyní těžké odhadnout, protože nás čeká náročné léto a práce začnou v první fázi tak, aby neohrozily realizaci jiných investičních akcí ve městě,“ upozornil Čížek.

Především v blízkosti Vertikonu se musí stavební práce přizpůsobit letním uzavírkám a nesmí ohrozit objízdné trasy.

Vzhledem k tomu, že v centru plánuje ŘSD zásadní opravy, nechceme, jak se říká, přilévat olej do ohně dalším zúžením nebo dopravním omezením na klíčových uzlech,“ dodal Michal Čížek.

Stavební práce jsou vyčísleny na 43 milionů korun, část nákladů pokryjí evropské dotace.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x