Nové sedačky za půl milionu pomůžou zvýšit komfort onkologickým pacientům během náročné léčby

Marek Šikula. Foto: KNTB
ZLÍN – Nové pohodlné sedačky, které zvýší komfort onkologickým pacientům během jejich velmi náročné a nepříjemné léčby. To je výsledek spolupráce projektu Pomáháme onkologii a Onkologického oddělení Baťovy nemocnice. Čekárnu s novými sedačkami za půl milionu včera slavnostně otevřel hejtman Zlínského kraje Radim Holiš spolu s vedením nemocnice.

Projekt Pomáháme onkologii vznikl v roce 2015, konkrétně ve společnosti Jiří Křístek – OFSITO, a to jako jedna z aktivit v rámci společenské odpovědnosti firem. Díky tomu se rozjela dlouhodobá podpora Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Cílem projektu je získat finanční prostředky, které pomáhají zvýšit komfort pacientům během velmi náročné a nepříjemné léčby.

Za těch sedm let se nám povedlo zajistit už více než tři miliony korun, které posloužily k výbavě dvou čekáren u onkologických ambulancí, zakoupení dvou přenosných kyslíkových přístrojů, speciálních polohovacích lůžek, pump na podporu oběhu krve, ultrazvuku a speciálních lehátek do dvou aplikačních místností,“ vyjmenoval aktivity projektu Pomáháme onkologii jeho zakladatel, dlouholetý organizátor a podporovatel Marek Šikula.

Musím říci, že projekt Pomáháme onkologii je pro mě téměř „úkazem“. Každoročně pořádá nejrůznější akce, festivaly, koncerty, prodává předměty, a veškeré výtěžky bez nároku na jakýkoliv honorář předává naší onkologii. Ve zlínském komplexním onkologickém centru se léčí pacienti z celého Zlínského kraje, takže ta pomoc má velký přesah a je podporou všech onkologických pacientů v našem regionu,“ uvedl ředitel a předseda představenstva Krajské nemocnice T. Bati Jan Hrdý.

Za charitativní činnost Marku Šikulovi poděkoval také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Jménem celé Rady Zlínského kraje chci poděkovat panu Šikulovi za jeho dlouhodobou a záslužnou práci, které se věnuje ve svém volném čase. Takových lidí si musíme vážit. Přeji mu hodně elánu do jeho dalších aktivit,“ řekl Radim Holiš.

Za projektem Pomáháme onkologii a získanými finančními prostředky stojí řada lidí i pořádaných akcí. Největší z nich je již tradiční letní festival Bundy zelený, různé aukce, prodejní aktivity i podpora firem ze Zlínského kraje. Nejbližší aktivitou bude benefiční koncert „I hudba může pomoci“, jehož pátý ročník se uskuteční v březnu 2023.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x