Novou „nemocniční“ školku si všichni pochvalují

Baťovka sklízí jen slova chvály. Foto: KNTB
ZLÍN – Jenom slova chvály zaznívají na adresu nové mateřské školy zřízené při Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Rodičům se líbí nejen vstřícná třináctihodinová otevírací doba, ale také výukové programy a moderní vybavení.

Dnes 1. října se MŠ Baťovka oficiálně představila také zástupcům Zlínského kraje a dalším pozvaným hostům. „Firemní školka je určitě výborný počin. Je poznat, že se v ní dětem líbí. Za její velkou přednost považuji nastavení provozu tak, aby vyhovoval zdravotníkům a ti se mohli s vědomím, že je o jejich ratolesti dobře postaráno, naplno věnovat své náročné profesi,“ prohlásil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Projekt MŠ Baťovka se podařilo zrealizovat v „rekordním“ čase, a to jak z hlediska přípravy, tak samotné stavby. Ta byla zahájena v únoru letošního roku, zkolaudovat se ji podařilo v srpnu, takže 1. září mohla přivítat děti. Tím vůbec prvním byla tříletá Barborka Chalupová, jejíž maminka pracuje ve zlínské nemocnici na kardiologii. „Od zahájení provozu nám počet dětí stoupá. V současné době jich zde máme osmatřicet a stále registrujeme další zájem o umístění,“ uvedla ředitelka školky Jiřina Kovářová.

MŠ Baťovka je v současnosti nejmodernější školkou ve Zlíně. Tvoří ji dvě třídy, maximální kapacita každé z nich je 28 míst. Disponuje moderním vybavením, ve výuce a volnočasových aktivitách školka plně využívá možností svého zřizovatele, takže má pro děti připravená mimo jiné i zdravotnická témata, například informace o lidském těle nebo o základech péče o zdraví.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x