Nový chodník kolem otrokovického Štěrkoviště? Hotovo by mělo být do konce května

Začalo budování nového chodníku kolem otrokovického Štěrkoviště. Foto: město Otrokovice
ZLÍNSKO - Chodci kolem Štěrkoviště v Otrokovicích projdou bezpečněji díky novému chodníku. Ten začíná otrokovická radnice tento týden budovat. Dosud chybějící komunikace pro pěší by měla být postavena do konce května a stát by měla okolo 7,1 mil. korun.

„Okolí Štěrkoviště je velmi frekventovanou lokalitou. Kromě návštěvníků rekreační oblasti využívají místní komunikaci také zahrádkáři, kteří musí denně chodit po rušné silnici. Vybudováním chodníku dojde k propojení lokality s ostatními částmi města pro pěší a především bude zvýšena jejich bezpečnost,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Chodníky vedou podél stávajících silnic a jsou navrženy jako dvoupruhové s celkovou šířkou komunikace 1,5 metru a podél silnice 2 metry. Vzniknou tady mají celkem dvě větve. První, tedy A, začíná u sportovní haly a navazuje na stávající chodník. Pokračuje dál směrem k okružní křižovatce a vede podél silnice směrem na Kvasice, kde je ukončena u napojení na stávající chodník u panelových domů, přibližně 100 m od okružní křižovatky. 

„Větev B navazuje místem pro přecházení na větev A u sportovní haly a vede podél rekreačního areálu směrem k přivaděči na silnici I/55. Chodník je navržen v celé délce podél silnice a ukončen je u stávajícího vjezdu k zahrádkám v blízkosti mimoúrovňové křižovatky silnice I/55,“ přiblížil Jiří Andrlík z odboru rozvoje města.

Výstavba chodníků startuje právě v tomto týdnu. Jako první přijde na řadu větev B podél rekreačního areálu Štěrkoviště. Postup prací je zvolen s ohledem na rekreační sezónu a pohyb osob v místě. Kompletní pěší dílo by pak mělo být hotovo do konce května. „Žádáme osoby, které se v lokalitě pohybují, aby dbaly zvýšené opatrnosti s ohledem na probíhající stavbu,“ zdůraznil s ohledem na bezpečnost Jiří Andrlík.  

Zdroj: město Otrokovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x