Nový školní rok je tady. Problémy s koronavirem, ale i pohádka ve Fryštáku

Foto: ZŠ Fryšták
ZLÍNSKÝ KRAJ - Někde zlobí koronavirus, jinde se píše neuvěřitelný až pohádkový školní příběh. Školy v kraji se v úterý otevírají. Ale v Nivnici a v Uherském Brodě do nich zatím děti a jejich učitelé nemohou.

Na obou místech jsou totiž pedagogové v karanténě, nedávno je totiž školil muž, který sám onemocněl. Výsledky testů kantorů obou škol jsou zatím negativní, čeká se na kontrolní vyšetření, karanténa má trvat do 10. září.

Problémy podobného druhu nastaly i v jedné ze základek na zlínských Jižních Svazích, tam se ale výuka byť v omezeném rozsahu rozjíždí.

„S určitými problémy se asi budeme muset i ve školách naučit žít, situaci ale rozhodně nijak černě nevidím,“ komentuje situaci ředitelka Krajské hygienické stanice ve Zlíně Eva Sedláčková.

Zatímco na Slovácku si děti maličko prodlouží prázdniny a dočkají se zřejmě jako na jaře distanční výuky, v bráně Valašska Fryštáku vše v klasickém módu.

Tedy včetně neuvěřitelné dámy, paní učitelky Sylvy Knedlové.

„Začínám 68. !!! školní rok, hlásí možná světová rekordmanka oboru. Přestože měla v nedávné době problémy s páteří, ve své milované škole nemůže chybět. U paní Sylvy se smí říkat i věk. Zlin.cz to má dovoleno. 1. ledna letošního roku jí bylo 86.

Jinak je škola přijímána se smíšenými pocity. Posledního volna si užívali školáci často v parku i na sportovištích. Dvě budoucí čtvrťačky se shodly. „Těšíme se tak půl napůl, prázdniny jsou prostě prázdniny, ale zase se potkáme s kamarády. Jen to učení nás vůbec nebaví,“ nepřekvapují budoucí slečny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x