O děti zaměstnanců IZS, nemocnic, sociálních služeb i bezpečnostních sborů bude postaráno

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Od včerejšího dne, kdy byly na základě krizového opatření vlády uzavřeny základní školy, mají zaměstnanci poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb, hygienických stanic, bezpečnostních sborů, ozbrojených složek, složek Integrovaného záchranného systému a dalších profesí možnost poslat své děti ve věku od 3 do 10 let do jedné z vybraných škol ve Zlínském kraji, kde bude o tyto děti postaráno. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Postarat se o děti zdravotníků, záchranářů, policistů, hasičů, pracovníků sociálních služeb či bezpečnostních sborů, je v současné situaci naprosto nezbytné, protože potřebujeme, aby se tito lidé mohli naplno věnovat své profesi. Spoléháme na ně a děkujeme jim v této nelehké době za jejich odvedenou práci a nasazení,“ poděkoval hejtman Jiří Čunek.

Jde o celkem 17 škol rozmístěných po celém kraji, na území každé obce s rozšířenou působností je minimálně jedna.

Zájemci o umístění dítěte mohou se svými požadavky kontaktovat přímo jednu ze škol, která je nejblíže jejich bydliště, a zároveň je v kopii poslat na krajský úřad na email: michal.duda@kr-zlinsky.cz.

Školská zařízení, která budou zajišťovat péči o děti:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x