Od března opět nepojedou školní spoje

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - V přímé reakci na nová vládní nařízení, kterými se přerušuje dosavadní prezenční výuka žáků 1. a 2. ročníků základních škol i provoz mateřských škol, nebude Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) od pondělí 1. března 2021 vypravovat žádné školní spoje, serveru Zlin.cz to řekl serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích je již od vánočního období zajišťován v pracovních dnech v rozsahu tzv. letních jízdních řádů. Navíc však DSZO vypravovala ještě několik školních spojů, aby byla zajištěna doprava žáků do ZŠ M. Alše a Dřevnická ve Zlíně, Trávníky v Otrokovicích a do ZŠ Želechovice nad Dřevnicí. Uvedené školní spoje budou od 1. března po dobu úplného přerušení prezenční školní výuky zrušeny.

Provoz MHD bude od 1. března i nadále zajišťován v rozsahu tzv. letních jízdních řádů (sloupec jízdních řádů nadepsaný „Pracovní dny L a Z“).

„Prosíme cestující, aby dodržovali všechna platná hygienická ochranná opatření. Také na naší straně pokračuje proces intenzivního dezinfikování všech vozidel, abychom zajistili cestujícím i v době pandemie maximálně bezpečné prostředí a aby nemuseli mít obavy MHD použít,“ podotkl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x