Odběrový stan ve zlínské nemocnici bude v provozu i přes Velikonoce

Odběrový stan v KNTB ve Zlíně. Foto: KNTB Zlín
ZLÍN - Provoz odběrového stanu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se nepřeruší ani během Velikonoc. Antigenní i PCR testování tak bude probíhat i na Velký pátek a na Velikonoční pondělí.

Vedle odběrového stanu nebude během Velikonoc zahálet ani laboratoř. Odebrané vzorky budou už během svátků zpracovávat a vyhodnocovat pracovníci v laboratořích Oddělení lékařské mikrobiologie. Zájem veřejnosti zvláště o antigenní testy je stále velký, zlínská nemocnice proto už od příštího týdne opět prodlouží víkendovou provozní dobu odběrového stanu.

Počty pacientů hospitalizovaných s covidem na našich odděleních bohužel stále narůstají. Testování v tuto chvíli považujeme za velmi důležité, proto jsme nechtěli nechat obyvatele regionu bez možnosti absolvovat test během nadcházejících velikonočních svátků. Všichni se určitě těší na čtyři dny volna, ale zdravotníci volno nemají a budou k dispozici našim pacientům i lidem, kteří zamíří do našeho odběrového stanu. Určitě si za to zaslouží poděkování a obdiv,“ uvedla Kamila Slabáková, náměstkyně ošetřovatelské péče Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Odběrový stan zlínské nemocnice je v provozu od 7 do 19 hodin ve všední dny a od 8 do 15 hodin o víkendu. Pátek 2. dubna a pondělí 5. dubna jsou v letošním roce svátečními dny, odběrový stan bude ale v provozu ve víkendovém režimu, tedy vždy od 8 do 15 hodin. Ve stejném režimu bude fungovat i v sobotu 3. a v neděli 4. dubna.

Od úterý 6. dubna dojde ke změně termínů odběrů. Odběry pro PCR testy probíhat ve všední dny od 7 do 17 hodin a o víkendech od 8 do 15 hodin. Antigenní testování bude probíhat ve všední dny nadále od 7 do 19 hodin a o víkendech od 8 do 19 hodin. Důvodem je větší zájem o antigenní testování ze strany veřejnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x