Opilý a zfetovaný muž napadal na hudebním festivalu policisty. Pak jim nabízel úplatek

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Čtyřiačtyřicetiletý muž z Uherského Hradiště se v neděli opravdu vyznamenal. Během hudebního festivalu v Napajedlích na veřejnosti urážel hlídku policistů, vzápětí je fyzicky napadl kopáním a nakonec jim nabídl tisíc korun, pokud ho pustí ze zajištění.

Policisté vyjeli v neděli ráno v rámci služby zkontrolovat akci, která se konala u Napajedel a kde měla hrát velmi hlasitá hudba. Po příjezdu k nim přistoupil zjevně podnapilý muž, který na ně začal útočit verbálně i fyzicky.

Neuposlechl žádnou z výzev, choval se agresivně a byl velmi vulgární. Dechová zkouška i zkouška na přítomnost drog u něj byla pozitivní, nadýchal více než dvě promile alkoholu,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž se k užití velkého množství alkoholu i drog přiznal. Následně policistům nabídl peníze, pokud ho propustí. „Policisté muže zajistili a odvezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Oba se nechali s lehčím zraněním ošetřit v nemocnici,“ pokračovala Kozumplíková.

Obviněný muž si dle svých slov z uvedeného jednání nic nepamatuje, protože byl pod vlivem alkoholu a drog. „Za své jednání se recidivista osmkrát trestaný pro majetkovou i násilnou trestnou činnost omluvil,“ dodala policejní mluvčí.

V případě odsouzení hrozí několikrát trestanému muži trest odnětí svobody až na šest let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x