Pátá olympiáda paní Zuzany. Kolik získá medailí?

Foto: UTB
ZLÍN/OTROKOVICE - Nikdy nebyla fyzicky na olympiádě, a přece se největšího světového setkání sportovců účastní už popáté. Ono to tak trochu připomíná pohádku Chytrá horákyně. Ale vytknout se tomu nedá z logiky věci vůbec nic. Řeč je o Zuzaně Oharek Bahulové, přední české designérce a animátorce. Nu a vlastně také reprezentantce našeho kraje a naší republiky na mílovými kroky se blížících Olympijských hrách v Paříži. Zuzana žije v Otrokovicích, pracuje "na vlastní noze", ale také na zlínské Univerzitě Tomáše Bati.

Zuzko, jeví se to na první dobrou jako naprostý unikát, vy fakt míříte na pátou olympiádu?

Nu, jak se to vezme, jde to přes mé dresy a další součásti sportovního oblečení olympioniků. Zatím jsem se nejvíce profilovala u německé veslařské reprezentace, ta bude závodit v mé kolekci už na čtvrtých hrách. Ale měla jsem už i tu čest obléci jamajské bobistky, to bylo pro změnu na zimní olympiádě v Koreji.

Nějak mi tam chybí Česká republika…

Chyběla, ale k mé velké radosti už nechybí. Poprvé jsem se dostala i ke kolekci pro naši veslařskou reprezentaci. V pátek se představí v Praze a jak říkám, je to moje srdcovka a moc mne to těší.

Poslouchejte, vy musíte mít čáku na spoustu medailí, že ano?

Jasně, Německo je veslařská velmoc, my budeme mít na olympiádě tři veslařské posádky, tak se můžeme oprávněně těšit. Jinak jsem oblékla i veslaře Turecka a Izraele, i tento zájem potěší, ale tam tedy žeň medailí fakt nečekám.

Mám pocit, že veslování absolutně rozumíte, jak je to možné?

No to je jednoduché, jsem bývalá veslařka. A taky jsem si vyzkoušela na mezinárodní úrovni přímořské veslování. To je pořádný adrenalin a bude mít na hrách v Paříži svoji olympijskou premiéru.

Jste známa i jako úspěšná animátorka zlínského Mezinárodního filmového festivalu. Vypadá to, že jste hodně pracovitá a kreativní…

To říkáte vy.

Ne, kromě mne i spousta dalších lidí, vy jste prostě na medaili.

To zase říkáte vy!

Říkám, co si myslím a přeji hodně sil spojených s úspěchy. A s úsměvy!

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->