Peníze z veřejné sbírky poputují do Otrokovic, Zlína, Olomouce i Prahy

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Otrokovičtí zastupitelé schválili rozdělení peněz z veřejné sbírky. V té se podařilo vybrat rekordní částku 371 tisíc korun, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Město Otrokovice ve spolupráci s otrokovickou pobočkou Naděje zorganizovalo již podruhé veřejnou sbírku v rámci akce Otrokovice pomáhají potřebným. Na účtu sbírky se sešlo rekordních 371 tisíc korun. O tom, komu peníze poputují, nyní rozhodli otrokovičtí zastupitelé.

Na veřejnou sbírku přispívali návštěvníci akce Otrokovice pomáhají potřebným 2019 nákupem občerstvení a originálních hrníčků. Město Otrokovice přispělo na nákup surovin částkou 130 tisíc korun a další finanční prostředky do veřejné sbírky zaslali dárci převážně ze společností sídlících v Otrokovicích a okolí.

Otrokovická Naděje, která se podstatnou měrou zasloužila o zdárný průběh celé charitativní akce, obdrží 50 % výtěžku, tedy 190 tisíc korun, z nichž 25 % obdrží Naděje, pobočka Otrokovice, která poskytuje sociální služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením, a 25 % obdrží Naděje, otrokovická o. p. s., která vytváří pracovní příležitosti pro lidi se zdravotním postižením.  

Olomoucká Šance, která je příjemcem prostředků ze sbírky Pomáháme potřebným a Otrokovice pomáhají potřebným již od samého počátku díky iniciativě paní Zdeny Wasserbauerové, obdrží 100 tisíc korun. Jejich posláním je humanizovat náročnou protinádorovou léčbu dětí a usnadňovat jejich návrat do běžného života.

Nadace Národ dětem sídlící v pražské nemocnici Motol mimo jiné financuje  výzkum léčby dětského onkologického onemocnění. V letošním roce na tento účel poskytne otrokovická radnice ze sbírky 31 tisíc korun.

Zbývajících 50 tisíc korun poputuje na veřejnou sbírku humanitární a charitativní akce pro předčasně narozené děti, pro neonatologii nemocnice T. Bati ve Zlíně. „Za účelem získání prostředků pro rodiny s předčasně narozenými dětmi se v Otrokovicích organizuje turnaj NEOCUP, který se již druhým rokem koná v Městské sportovní hale. Se zakladatelkou NEOCUPU Silvií Valouškovou jsme se dohodli, že příspěvek města Otrokovice ze sbírky Otrokovice pomáhají potřebným bude použit na financování konkrétní rodiny z Otrokovic, která má postižené dítě právě z důvodu předčasného narození,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x