Plavecký klub má dva juniorské reprezentanty

Jana Přibylová. Foto: plaveckyklubzlin.cz
ZLÍN - Obrovského úspěchu dosáhli plavci hájící barvy Plaveckého klubu Zlín Jana Přibylová a Miroslav Knedla. Oba totiž budou reprezentovat Českou republiku na juniorském mistrovství Evropy.

V rámci Velké ceny a 2. kola Českého poháru v Pardubicích zaplavala Jana Přibylová ostrý limit na mistrovství Evropy juniorů na 50 a 100 m prsa. Tam ji doprovodí také Miroslav Knedla, který zaplaval ve slovenském Šamorině B limit. Po dlouhé době tak bude mít Plavecký klub Zlín na juniorské Evropě zastoupení hned dvojnásobné.


„Oba dva udělali spoustu nových oddílových rekordů. Řekl bych, že je to v historii klubu nejvyší účast na mistrovství Evropy juniorů. Dva plavce současně se nám na takovou soutěž ještě nikdy nepodařilo dostat,“ uvedl na adresu talentovaných plavců trenér Plaveckého klubu Zlín Zdeněk Kasálek.

Miroslav i Jana jsou bývalými svěřenci trenérky Magdy Škubalové, v současnosti však trénují právě pod vedením Zdeňka Kasálka. O tom, že jejich úspěch opravdu není zadarmo, svědčí také dvoufázové tréninky. Osmkrát týdně plavou a třikrát týdně trénují na suchu.


„Já ještě k tomu mám taková ta soustředění s reprezentací, jezdíme na Slovensko, nebo teď jsme byli třeba v Nymburce. Občas jezdím na kole, stačí třeba jen 40 kilometrů,“ vysvětluje Miroslav Knedla.

Velkým hnacím motorem je pro plavce také rodina. Skloubit vrcholový sport se školou totiž mnohdy není jednoduché. V Janině rodině navíc moc dobře vědí, co všechno to obnáší.


„Můj taťka taky plaval, taky byl v reprezentaci. Specializoval se na kraul. A moje babička s dědou z obou stran taky plavali, takže to máme v rodině. Plavu už asi od 4 let a moc mě to baví,“ usmívá se Jana Přibylová.

Mistrovství Evropy juniorů se koná v červenci v Římě. Cíle plavců zlínského klubu jsou však mnohem vyšší. A to dostat se také na mistrovství světa a na olympiádu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x