Pořadatel Zimních Masters of Rock Jiří Daron: Přijďte ukázat, že vám hudbu nevezmou!

Foto: Masters of Rock
ZLÍN – Po vynucené roční pauze se ke slovu opět hlásí chladnější varianta festivalu MASTERS OF ROCK! Všechny rockové fanoušky čeká v sobotu 27. listopadu parádní den našlapaný skvělou muzikou a neopakovatelnou atmosférou.

V pořadí 16. ročník Zimních Masters of Rock nabídne celou plejádu rockových evropských hvězd. Mezi ty nejzářivější budou patřit finští metaloví titáni Sonata Arctica, finský lesní klan Korpiklaani nebo veselá německá banda Freedom Call se svým novým albem „M.E.T.A.L.“. Pozadu zcela jistě nezůstane ani německo-italská metalová kapela The Unity, rakouské hudební uskupení Visions of Atlantis s hořkosladkými duety Clémentine Delauney a Michele Guaitoliho ani italští vypravěči fantastických příběhů Elvenking, kteří představí své zatím nejsilnější album „Reader Of The Runes – Divination“.

Hudební zástupce bude mít na festivalu také slovanský rockový svět, který bude reprezentovat ruská superkapela Amalgama, slovenská symphonic-metalová kapela Symfobia, česká metalová legenda Citron jako speciální host a fanoušky určitě na tu správnou provozní teplotu rozehřeje také domácí melodic-heavy-metalová banda Power 5.

Rozhovor o nadcházejícím rockovém svátku poskytl serveru zlin.cz exkluzivně ředitel pořádající agentury Jiří Daron.

Když se ohlédnete za rokem 2021, jaký pro vás byl?

Po pracovní stránce dost děsivý. Do léta byla naše práce zcela zakázána, nesměli jsme uskutečnit ani velké letní festivaly jako Masters of Rock či Metalfest. A tak jsme se v létě vrhli alespoň na návštěvnicky menší akce jako Valašské divadelní léto či zbrusu nový festival Rock Castle v Moravském Krumlově. Nicméně restrikcemi zasažená kultura měla v létě na všechny konané akce úbytek návštěvníků 40 až 50 %. To je samozřejmě pro pořadatele strašná rána. U akcí konaných na podzim je to v mnoha připadech ještě větší pokles, a tak řada kapel své koncerty přesouvá na další rok. V tomto světle působí třeba podzimní turné skupiny Citron bez jediného přeloženého vystoupení jako nevídaný přírodní úkaz a mezinárodní festival Zimní Masters of Rock je pak již velký zázrak!

S čím se musí pořadatelé kulturních akcí v současné době vypořádávat?

Pokud se bavíme o době současné, tak do pořádání kulturních akcí, které mají proběhnout ještě letos, jdou opravdu jen nadšenci a obrovší fandové, kteří se nechtějí vzdát a podlehnout mediálním tlakům.

Koronavirová epidemie teď kosí jednu kulturní akci za druhou. Uvažovali jste o tom, že Zimní Masters of Rock zrušíte?

Ne, ani na sekundu. Pokud nás zcela nezakážou, tak to nezrušíme. A ani to nejde. Kapely ze zahraničí si koupily letenky, svolaly produkční týmy, všichni v tom máme hodně práce a peněz. Takový festival se připravuje tři čtvrtě roku, už není cesta zpět.

Potvrdily účast všechny kapely, které mají na Zimních Masters of Rock vystoupit, nebo máte nějaké omluvenky?

Všechny kapely, které jsou nyní v propagaci, s účastí počítají a dojedou.

V čem bude letošní ročník jiný než ty předešlé?

Fanoušci i kapely budou pařit a užívat si to nad míru, to víme. Jen fanoušků bude kvůli restrikcím méně, než bývalo v době před covidem.

Na co se z letošních Zimních Masters of Rock vy osobně nejvíc těšíte?

Na to, že se festival takového formátu s velkou zahraniční účastí vůbec uskuteční. Myslím, že za pár let na to budou fanoušci i kapely stále hodně vzpomínat. Pochopitelně se těším na setkaní se všemi účinkujícími, o všech bez výjimky říct, že jsou to dlouholetí přátelé. A na takovou akci a setkání se pak musíte i v této divné době těšit. Rád se dívám i na fanoušky, jak si koncerty užívají. Těším se na vše!

Co byste chtěl vzkázat rockovým fanouškům a návštěvníkům této akce?

Přijďte si užít Zimní Masters, potkat se s přáteli a ukázat, že vám hudbu nevezmou!

Zimní Masters of Rock odstartují ve zlínské hale Datart v sobotu 27. listopadu ve 12:30. Při vstupu se návštěvníci musí prokázat certifikátem o ukončeném očkování nebo potvrzením o prodělání covidu v posledních 180 dnech.

KOMPLETNÍ PROGRAM FESTIVALU:

11:30 otevření haly

12:30 – 13:15 POWER 5

13:35 – 14:25 AMALGAMA

14:45 – 15:45 SYMFOBIA

16:05 – 17:05 ELVENKING

17:30 – 18:30 VISIONS OF ATLANTIS

18:55 – 19:55 THE UNITY

20:20 – 21:30 FREEDOM CALL

21:55 – 23:15 SONATA ARCTICA

23:40 – 01:00 KORPIKLAANI

Vstupenky na Zimní Masters of Rock je možné zakoupit v sítích Ticketportal a Ticketmaster nebo přímo pod tímto odkazem: https://www.mastersofrock.cz/cs/koncerty/2021-MASTERS-OF-ROCK-WINTER.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x