První miminko narozené v novém roce v Baťově nemocnici si dalo pořádně načas

Klára Čelůstková s Albertem. Foto: KNTB
ZLÍN – Prvního miminka roku 2024 se konečně dočkali i v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Letos si dal první novoroční přírůstek pořádně načas – na svět přišel až 1. ledna ve 22:04 hodin!

První miminko narozené v roce 2024 v Baťově nemocnici je tak trochu domácí. Albert Čechmánek se totiž narodil třicetileté Kláře Čelůstkové z Bílovic, která pracuje ve zlínské nemocnici na oddělení nukleární medicíny jako radiologická asistentka.

Paní Čelůstková přijela do naší porodnice již 31. prosince večer, chvilku to ale trvalo, a tak se malý Albert narodil až 1. ledna ve 22:04. Vážil 3330 gramů,“ uvedla tisková mluvčí KNTB Dana Lipovská.

Krajská nemocnice si letos na příchod prvního miminka v novém roce musela počkat nejdéle ze všech nemocnic ve Zlínském kraji. Například v Kroměřížské nemocnici přivítali první děťátko už 1. ledna v 1:20 hodin. Je jím maličká Šarlota Jakubíčková, která se narodila s porodní váhou 2560 gramů.

První přírůstek ohlásila také valašskomeziříčská nemocnice, kde se rodičům z Rožnova pod Radhoštěm narodila dcera Margaretka na Nový rok v 7:24 hodin.

O několik hodin později přivedli na svět první dítě roku 2024 také ve Vsetínské nemocnici, kde se přesně v 11:34 hodin narodil chlapeček Samuel Grufík. Rodiče Veronika a Jan k nám přijeli z nedaleké vesnice Hovězí. Manželům Grufíkovým gratulujeme ke krásnému synkovi a přejeme hodně zdraví a společných chvil naplněných štěstím a radostí,“ informovala Vsetínská nemocnice na svém facebookovém profilu.

Prvním miminkem narozeným v roce 2024 ve Zlínském kraji je chlapeček Mateo, který se narodil 36 minut po půlnoci v Uherskohradišťské nemocnici. O jeho narození jsme psali zde.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x