Rekonstrukce otrokovického hřbitova pokračuje i letos, vznikne zde nové parkoviště, chodníky i zastávka

Rekonstrukce hřbitova pokračuje. Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE - Město Otrokovice, stejně jako v minulém roce, pokračuje v revitalizaci areálu městského hřbitova v Kvítkovicích a přilehlého okolí. Na podzim letošního roku budou moci návštěvníci využívat nové parkoviště, chodníky nebo zastávku, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Pastuszková.

V minulém roce se uskutečnila revitalizace centrálního prostoru a přilehlých zpevněných ploch. V roce předchozím byl hřbitov doplněn o nové kolumbárium. Nyní je na řadě plánované rozšíření areálu hřbitova a revitalizace předprostoru, tj. zpevněných ploch a zeleně. „Těmito postupnými kroky chceme areál hřbitova zrekonstruovat tak, aby odpovídal současným požadavkům,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Návrh řeší vytvoření šikmých parkovacích stání a jednosměrné komunikace o šířce 3,5 m uvnitř parkoviště. Dále je navrženo zrekonstruování a vytvoření nových ploch pro pěší. „Součástí rekonstrukce bude umístění nového veřejného osvětlení, vybudování čelního oplocení hřbitova, zrekonstruování zastávkového zálivu vč. výstavby nového přístřešku, doplnění mobiliáře a podobně,“ upřesnil Erik Štábl z odboru rozvoje města.

V souvislosti s tím dojde také ke změně organizace dopravy, kdy bude obslužná komunikace řešena jako jednosměrná, s novým výjezdem na ulici Bří Mrštíků. Díky změně organizace dopravy a úpravě parkovacích míst dojde k lepší organizaci dopravy ve stísněném území. Celá investiční akce souvisí nejen se zlepšením organizace dopravy, ale také s již započatým rozšíření hřbitova. Parkovací místa tak budou nově doplněna i před rozšířenou uliční část areálového oplocení. Navrženým řešením budou tímto pokryty potřeby zvýšení počtu parkovacích stání.

Zahájení prací je plánováno v jarních měsících na přelomu dubna a května a doba výstavby by měla trvat pět měsíců. Náklady na provedení stavby jsou ve výši přibližně 5,3 milionu a jsou vyčleněny z rozpočtu města na tento rok.

„Město Otrokovice bude s obnovou tohoto areálu pokračovat i v dalších letech. Na řadu by měla přijít rekonstrukce pietní síně včetně její fasády,“ uvedl Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice, pod jehož správu hřbitov spadá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x