Řidič osobního vozidla srazil dítě na koloběžce, jeho stav je vážný

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO - V neděli v podvečerních hodinách došlo v obci Petrůvka na Zlínsku k vážné dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla při průjezdu obcí nepřizpůsobil rychlost a srazil dítě na koloběžce. Malého chlapce s těžkým zraněním musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla projížděl obcí Petrůvka v neděli asi v 16:30 hodin ve směru od Slavičína do Luhačovic. V obci zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a nedbal na opatrnost vůči dítěti, které před ním jelo na koloběžce. Když chtělo dítě odbočit vlevo na místní komunikaci, řidič nezareagoval včas a dítě srazil.

Dechová zkouška i zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u řidiče osobního vozidla negativní. Chlapec, který neměl přilbu, skončil s těžkým zraněním v nemocnici,“ uvedla mluvčí krajské policie Monika Kozumplíková a dodala, že dítě musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Veškeré okolnosti této dopravní nehody, míru zavinění a další skutečnosti, které se střetem souvisí, prověřují zlínští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty.

Policie v souvislosti s tímto případem důrazně upozorňuje, že pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro jízdu na kole. „Mimo jiné také povinnost řidiče nosit ochrannou přilbu až do dovršení osmnácti let věku. Důležité je také být vybaven reflexními prvky tak, aby byla koloběžka i její řidič pro další účastníky silničního provozu dobře viditelná,“ řekla Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x