Šestasedmdesátiletou ženu srazilo na Jižních Svazích auto. Přecházela přes čtyřproudovou vozovku

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Ve středu kolem půl páté odpoledne zasahovali policisté a záchranáři na Jižních Svazích u dopravní nehody, při které osobní automobil srazil šestasedmdesátiletou seniorku. Žena přecházela u místního kostela přes čtyřproudovou vozovku mimo přechod pro chodce, aniž by se rozhlédla.

Žena vstoupila do jízdní dráhy čtyřicetiletému řidiči vozidla Toyota, který jel směrem od centra Zlína. „Řidič už nestihl zareagovat a chodkyni srazil,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na místo byla ihned přivolána také posádka zdravotnické služby. „Po prvotním vyšetření záchranáři zjistili, že seniorka utrpěla tržnou ránu na hlavě, zlomeninu obou horních končetin a zlomeninu žeber,“ informovala Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svém Facebooku.

Pacientku s těžkým zraněním záchranáři na místě zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče, kdy ji imobilizovali krčním límcem a vakuovou matrací, nasadili končetinové dlahy, podali nezbytnou medikaci, ošetřili a překryli rány.

Ženu s polytraumatem transportovali na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ dodali záchranáři.

Dechová zkouška byla u obou účastníků dopravní nehody negativní. „Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun,“ uzavřela Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x