Škola už jede naplno, chybí ale paní učitelka č. 1

Foto: ZŠ Fryšták
ZLÍNSKO - Tak se těšila, ostatně jako pokaždé. Zrovna měla začít 71. školní rok, kdy je jako paní učitelka u toho. A představte si, Sylva Knedlová, doslova legenda nejen fryštácké základní školy, u toho není...

„Já jsem to skoro obrečela, zlobí mne koleno, od doktorů mám příkaz šetřit je, no a to znamená, že se zatím odkládá start osmé učitelské dekády,“ smutnila paní Sylva Knedlová s tím, že všem kolegům poslala upřímné přání pevných nervů, dobrých nápadů a hodně sil, ale fyzicky u toho tentokrát být nemohla.

Samozřejmě, že nic nevzdává. „Ne, to ani náhodou, přípravy mám udělané, pan ředitel se mnou počítá, ale prostě to zatím nejde. Úplně to se mnou cuká, když vidím, jak jdou děti do školy a já prostě nemůžu. Ale chce to trpělivost, kázeň a věřit, že se koleno umoudří,“ pevně věří, že se do školy, kde zná každičké místo, vrátí, což jí srdečně přejme.

Jinak ale školní rok v kraji začal tak, jak měl. Do lavic se poprvé posadilo asi 6 500 prvňáčků. O pět set více než vloni.

„Náš Mikuláš se tak strašně těšil, že nemohl usnout, povedlo se a ráno už cupital do základní školy na Slovenské ulici, kde to už dobře znají brácha Hugo a sestra Kristýna,“ měl radost z prvních kroků svého mladšího syna hrdý otec, Zlíňan Robert Heč.

„Máme i podstatně více žáků v prvních ročnících středních škol, vše nasvědčuje tomu, že to bude dobrý školní rok,“ dává na jeho prahu optimistickou vizi radní Zlínského kraje pro oblast školství Zuzana Fišerová.

„Naše Eliška cestovala „školně“ poprvé do Zlína. Těšila se moc, teď už je studentkou primy na zlínském gymnáziu, tak jí nastává nová životní etapa,“ ví moc dobře maminka Gabriela Pšenicová z Provodova.

Ve zlínské 5. základní škole, kde se připravují mimo jiné i fotbalisté z mládežnické základny FC Zlín, měli vítanou návštěvu. Vedle Tomáše Čelůstky sem zavítali i Jakub Kolář a David Tkáč, kteří tady trávili své školní roky.

„Já byl žák spíše nenápadný ze zadních lavic, ale celých devět let jsem proklouzl s vyznamenáním,“ překvapil své nástupce David Tkáč.

Města i další obce zažily u škol i v přilehlých ulicích příchodem školáků očekávaný boom. Jednu věc je dobré připomenout. V auty přeplněných městech se to teď jen hemží natěšenými dětmi. Obě strany, tedy řidiči i školáci, by se měly mít na pozoru, prostě je tu škola a nastává tradiční ruch. Tak hodně štěstí, ať je to školní rok na jedničku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x