Smrtelná nehoda u Bratřejova: řidič nákladního automobilu zemřel po nárazu do stromu

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO – Dnes ráno po deváté hodině se u Bratřejova na Zlínsku stala smrtelná dopravní nehoda. Nákladní automobil přejel z dosud neznámých příčin do protisměru a čelně narazil do stromu. Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Šedesátiletý řidič nákladního automobilu jel od Vizovic na Valašskou Polanku. Z doposud přesně nezjištěných příčin plynule přejel do protisměru a následně vyjel mimo komunikaci, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu se kabina automobilu zcela zdemolovala a muž zůstal v autě zaklíněný.

„Lékař ZZS Zlínského kraje, který na místo dorazil jako první, další záchranářskou posádku odvolal. Řidič totiž bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým ještě před příjezdem posádek ZZS podlehl,“ informovala mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Zasahující hasiči stabilizovali poškozené vozidlo proti pohybu, a to především v prostoru značně poškozené kabiny. Dále u auta provedli protipožární opatření.

Velitel zásahu si na místo povolal vyprošťovací automobil, pomocí něhož vytáhli zaklíněný náklaďák zpět na cestu. V průběhu zásahu hasiči odstranili i poškozené stromy,“ pokračovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková s tím, že jeden ze stromů se dokonce zlomil a spadl přes oba jízdní pruhy.

Komunikace byla zpočátku zcela uzavřená a hlídky odkláněly provoz. Později policisté řídili dopravu kyvadlově.

Přesné okolnosti této tragické události i nadále vyšetřují zlínští kriminalisté a dopravní policisté,“ dodala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x