Sportovní kempy pro nelenochy. Pohyb, zábava, radost

Foto: Jaroslav Kristek
SLUŠOVICE - Až budou zase "všeznalci" lámat hůl nad dnešní generací "mobilových" dětí, tak ať si zajdou opravit názor do Slušovic. Tamní dětské sportovní kempy pod vedením Jaroslava Kristka a Jiřího Zahradnického přesvědčí i skeptiky, že to s dětmi není zdaleka tak špatné, jak se povídá. Už jen pestrost programu na sportovištích, ale nejen tam, ukazuje, jak parádní mohou být prázdniny v pohybu.

Letos se jede ve třech turnusech, namířily si to sem děti ze Slušovic, ale také sousedních obcí. Tedy Štípy, Hvozdné, Veselé, Želechovic, Všeminy, ovšem také nedalekého krajského města Zlína.

„Snažíme se na program dívat očima dětí, tedy nás samých, někdy před třiceti lety. Když bude program bavit vedoucí, přeneseme radost na děti a taky naopak,“ shodují se oba hlavní tahouni Jaroslav Kristek a Jiří Zahradnický. Samozřejmě oba nadšení sportovci.

Na kempech je plno, pár míst se ještě najde ve druhém srpnovém týdnu.

Základem jsou nejrůznější ochutnávky sportovních odvětví. Od míčových klasických her přes raketové až třeba po judo, gymnastiku nebo plavání.

Samozřejmostí jsou pak soutěže, hledání pokladu, ukázky práce policie či hasičů, pochopitelně i nezbytné vyhlašování výsledků pestrého zápolení a opékání špekáčků.

„Mně se nejvíce líbila olympiáda a pak hlavně hasičská pěna, to jsme si s kamarády fakt užili,“ ohlédl se za prvním ze tří turnusů jeden ze dvou slovenských účastníků dětských sportovních kempů, hošík šikovný jménem Oskar.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x