Srážka osobního automobilu s náklaďákem v Přílukách si vyžádala dva těžce zraněné

Foto: HZS ZK
ZLÍN – Ve středu krátce před čtvrtou hodinou odpoledne došlo ve zlínské místní části Příluky k těžké dopravní nehodě, při které se srazil osobní automobil s náklaďákem. Dva muži z osobního vozidla utrpěli velmi vážná zranění.

Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín se dvěma cisternami a speciálním technickým kontejnerem a také dvě posádky zdravotnické záchranné služby.

Po příjezdu velitel potvrdil čelní střet osobního automobilu značky Toyota s nákladním vozem Tatra,“ informovali hasiči na svém facebookovém profilu.

Dva muži, kteří jeli v osobním autě, byli ve vozidle zaklínění a utrpěli velmi vážná zranění. Hasiči ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou postupně vyprostili oba zraněné z vraku osobního vozu.

Řidič si stěžoval na bolest hrudníku a dolní končetiny, jeho spolujezdec utrpěl otevřenou zlomeninu předloktí a pravděpodobně frakturu pánve,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svém Facebooku.

Po zhodnocení situace si lékařka nechala na místo povolat ještě další záchranářskou posádku.

Oba muži utrpěli polytrauma. Záchranáři jim podali infuzi, analgosedaci, pacienty imobilizovali, ošetřili a překryli jim rány,“ dodali záchranáři.

Po nezbytné přednemocniční péči zdravotníci oba muže transportovali na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati.

Řidič nákladního vozidla žádná zranění neutrpěl.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x