Strážníci zachraňovali lidský život a krotili divokou party

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Hlídka strážníků měla náročnou noc, nejprve zachraňovala lidský život a potom vyjížděla zkrotit divokou party. Serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Krátce po osmé hodině večerní se na služebnu okrsku Jižní Svahy dostavili dva dospělí bratři, kteří měli obavu o zdraví svého 84letého tatínka. Hlídce uvedli, že se jej nedaří zkontaktovat prostřednictvím mobilního telefonu a současně nereaguje ani na zvonění a klepání na dveře bytu.

„Strážníci následně zjistili, že se uvnitř bytu svítí a když ani na jejich klepání nikdo uvnitř nereagoval, vstoupili za pomocí další hlídky strážníků přes balkon dovnitř. Zde pak nalezli seniora, který nevykazoval známky života. Přesto ihned započali resuscitaci, v níž vytrvali až do okamžiku, kdy lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt,“ podotkl Janík.

Jen pár minut po druhé hodině ranní byla stejná hlídka přivolána do bytového domu, odkud se rozléhal hlasitý hluk a křik.

V tomto případě strážníci zjistili, že se v jednom z bytů nacházejí dva muži a dvě mladé ženy, mezi nimiž došlo ke konfliktu. Jeden z nich si totiž pozval svoji sestru a ta se dostavila společně se svojí kamarádkou. Aby zábava hladce plynula, alkohol tekl proudem. To vše do okamžiku, dokud přizvaná kamarádka nezjistila, že jí chybí peněženka. Z nějakého důvodu nabyla dojmu, že se jí v nestřežený okamžik zmocnila právě sestra uživatele, které vzápětí věnovala dva údery pěstí do obličeje, poté rozházela po bytě různé věci a vyzvracela se v kuchyni.

„Výpovědi všech přítomných se v zásadě shodovaly. A když byly zvratky uklizeny a situace zklidněna, následovalo orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem. To prokázalo hodnoty od 2,2 po 3,4 promile u všech zúčastněných. Poté byla překvapivě nalezena také ,ztracená´ peněženka, která se nacházela pod matrací, na níž předtím všichni hledali v horizontální poloze vnitřní klid,“ dodal Janík.

Podezřením z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití se nyní bude zabývat správní orgán.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x