Střední průmyslová škola Otrokovice má zrekonstruovanou halu za 67,5 milionu

Foto: Jiří Balát
OTROKOVICE – Zlínský kraj zrekonstruoval za 67,5 milionu korun sportovní halu Střední průmyslové školy Otrokovice. Dotace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy činila 31,7 milionu korun, řekla serveru Zlin.cz Adéla Čuříková z tiskového oddělení kraje.

Slavnostního otevření zrekonstruované haly se zúčastnil hejtman Radim Holiš a radní Zuzana Fišerová, Jiří Jaroš a Zbyněk Fojtíček. „Zlínský kraj se stará o svůj majetek a s investicemi do svých zařízení bude pokračovat i nadále. Sportovní hala je využívána především pro tělesnou výchovu a sportovní aktivity studentů Střední průmyslové školy Otrokovice,“ uvedl hejtman Holiš.

Mimo školní výuku halu za normálních okolností podle něj využívají pro své soutěže florbalisté, házenkářky, sáloví fotbalisté a další sportovci. „Rekonstrukce byla nutná z důvodu bezpečnosti sportovců. Přál bych si, aby opravená hala sloužila svému účelu co nejdříve,“ dodal Holiš.

Sportovní hala v Otrokovicích vznikla na začátku 70. let minulého století. Po povodních v roce 1997 byla v hale položena nová sportovní podlaha, která již v současnosti vykazovala značné opotřebení. „Stavební práce byly rozsáhlé. Kromě rekonstrukce podlah byly zatepleny obvodové stěny i střešní pláště, došlo k výměně plastových oken a dveří. V rámci stavebních úprav byly dále provedeny nové vnitřní rozvody kanalizace, vody, vytápění, elektroinstalace. Nová je také vzduchotechnika,“ informoval radní Fojtíček, který je zodpovědný za oblast investic a dotací.

Rekonstrukce začala loni v dubnu a trvala devět měsíců. Úprav se dočkalo také parkoviště, které nyní nabízí plochu v celkovém počtu 77 míst. „Jsem ráda, že se Zlínský kraj podílel na modernizaci sportovní haly, která bude nadále sloužit studentům školy i dalším zájemcům o sport nejen z Otrokovic,“ doplnil radní pro kulturu a školství Zuzana Fišerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x