Studenti Baťovy univerzity podpoří módní přehlídkou ženy s rakovinou prsu

Foto: UTB
ZLÍN – V sobotu 22. října se po dvouleté covidové pauze opět uskuteční charitativní Fashion Event Dotek. Výtěžek z akce, kterou pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně, podpoří ženy s rakovinou prsu.

Už tuto sobotu se mohou módní nadšenci těšit na bohatý celodenní program. Dopoledne zahájí kreativní workshopy, odpoledne proběhnou přednášky odborníků z módního průmyslu a den zakončí módní přehlídka s charitativní aukcí. Její výtěžek následně poputuje na podporu chodu neziskové organizace Aliance žen s rakovinou prsu, se kterou event spolupracuje již druhým rokem.

„Vážíme si iniciativy studentů Fakulty multimediálních komunikací, kteří díky svému neziskovému projektu Fashion Event Dotek podporují činnost naší organizace a zároveň vyjadřují solidaritu ženám, které onemocněly rakovinou prsu,“ uvádí ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu Štěpánka Pokorná.

Odpolední program budou tvořit přednášky oborových profesionálů. Na pódiu promluví například Kuba Feranec, stylista a autor knihy Because of Fashion, který v rámci své prezentace představí přípravu módní přehlídky ZOOT.Lab by ZOOT na Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Dále také promluví například ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu Štěpánka Pokorná v doprovodu zástupkyně ředitelky Magdalény Vošalíkové a pacientky Kateřiny Uličkové. Společně se budou bavit o prevenci rakoviny prsu.

Módní přehlídka, která se bude konat ve staré tovární 44. budově Svitu, představí hned několik mladých návrhářů. Jeden z bloků je složen ze studentů bakalářského studia ateliéru Design oděvu, ve kterém se představí například designérky Tamara Koperová nebo Kateřina Koutková. Dále se mohou návštěvníci těšit na modely návrhářky Kristýny Lovas Šenkýřové, čerstvé absolventky Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín Šárky Zejdové nebo trio designérů skrývající se pod názvem Studio 3.

„V Doteku se zaměřujeme nejen na podporu mladých designérů, ale dotýkáme se i důležitých témat, jakým je právě rakovina prsu. Šíříme povědomí o tomto onemocnění, pomáháme s prevencí a v rámci dražitelné módní kolekce finančně podporujeme Alianci žen s rakovinou prsu,“ říká hlavní manažerka akce Ester Hložková.

Charitativní aukce potěší sběratele českého i slovenského (studentského) designu. Vydražit si totiž bude možné archivní kousky z dob studia na ateliéru Design oděvu designérky Vivien Babicové a Kataríny Mydliarové. Do aukce se zapojili také studenti ateliéru Design obuvi, ateliéru Design skla a ateliéru Průmyslový design. Svou podporu věnováním kousků do aukce projevil i fashion store Lula Vintage Prague a značka Lull Loungewear.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x