Titul Miss Globe Elegance vyhrála kráska z Otrokovic

Foto: archiv Heleny Čermákové
OTROKOVICE - Událost spojující krásu a půvab, The Miss Globe, každoročně přitahuje pozornost milionů diváků po celém světě. Letošní finále se konalo 17. listopadu v Albánii a svou zástupkyni na něm měla i Česká republika. Helena Čermáková z Otrokovic reprezentovala skvěle - získala titul The Miss Globe Elegance!

Helena Čermáková uspěla v konkurenci 53 nejkrásnějších dívek světa. Aby mohla Česko reprezentovat, musela být nominována národní soutěží.

V mém případě se jednalo o národní soutěž krásy Miss České republiky, kterou jsem v roce 2021 vyhrála. Posledním krokem k účasti bylo schválení ze strany světové soutěže The Miss Globe,“ vysvětlila čerstvá Miss Globe Elegance.

Přípravy na světovou soutěž jsou náročné a nic se nesmí podcenit. „Musíme mít například důkladně promyšlený národní kostým, natočit videomedailonek a nafotit prezentační fotky. Současně oslovujeme české návrháře s pomocí výběru elegantního oblečení, plavek, finálových šatů či šperků. Velmi důležitá je také postava dívky, catwalk, jazyková vybavenost či celkový dojem z vystupování,“ popsala Helena Čermáková.

The Miss Globe má kořeny sahající až do roku 2003. Byla založena s vizí oslavovat ženskou krásu a eleganci. Kromě toho klade důraz na charitativní práci a vytváření pozitivního vlivu ve společnosti. Soutěžící musí být schopné reprezentovat svou zemi na mezinárodní úrovni.

Nejtěžší na celé světové soutěži proto pro mě byly přípravy a jazyková bariéra. Nikdy dříve jsem na žádné světové soutěži nebyla a chtěla jsem naši zemi reprezentovat, jak nejlépe dovedu. Nebyl proto den, kdy bych nepřemýšlela, jak se co nejlépe nachystat. Naštěstí mám kolem sebe skvělý tým lidí, který mě dokázal perfektně připravit,“ zmínila miss.

Finálový večer byl vrcholem celé soutěže a zahrnoval čtyři velké přehlídky, které začínaly národními kostýmy. „Na mém národním kostýmu jsem pracovala s návrhářkou Annou Tejklovou. Měla jsem obrovské černé šaty, na které Anička ručně malovala tři lví hlavy. Zvolily jsme lvy jako český symbol a jejich opakování jako členění republiky na Čechy, Moravu a Slezsko. Chtěli jsme, abych v šatech působila jako královna magické Prahy, což se díky černým šatům, fascinátoru na hlavě od známé modistky Lary Cantalupo a šperkům od Preciosy podařilo,“ vzpomíná na první část finále kráska z Otrokovic.

Další dvě přehlídky byly v plavkách a šatech od tamního návrháře. Po poslední čtvrté přehlídce v zelených šatech od Šárky Ordošové proběhlo vyhlašení všech titulů.

Byla to nádherná zkušenost, kterou bych od srdce přála všem zažít. Nejtěžší je udělat ten první krok. Potom je člověk na sebe pyšný a za své kroky je moc rád,“ podělila se o své zážitky The Miss Globe Elegance 2023 Helena Čermáková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x