Tragická nehoda na Kroměřížsku. Srážku s osobním automobilem nepřežil 46letý motorkář

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – K tragické dopravní nehodě došlo včera krátce po čtrnácté hodině u Třebětic na Kroměřížsku, kde se srazil řidič motocyklu s protijedoucím osobním automobilem. Motorkář utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Šestačtyřicetiletý řidič motocyklu Suzuki při jízdě od Hulína na Třebětice nezvládl předjížděcí manévr, dostal smyk a upadl na komunikaci. „Vlivem rychlosti se i s motocyklem sunul po silnici až do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Renault,“ přiblížil nehodu policejní mluvčí Radomír Šiška.

K nehodě byly okamžitě vyslány dvě zdravotnické posádky z výjezdové základny v Bystřici pod Hostýnem. Po přijetí výzvy operátorka zdravotnického operačního střediska naváděla svědky události k laické resuscitaci, kterou prováděli až do příjezdu záchranářů.

Ti pacientovi zajistili dýchací cesty a zároveň pokračovali v jeho resuscitaci. Bohužel, přes veškerou stahu všech, 46letý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a po dlouhých minutách boje o jeho život přítomný lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Druhý řidič vyvázl bez zranění. Hasiči v místě nehody provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. „Silnice byla v době zásahu složek IZS obousměrně uzavřena,“ informovali hasiči. 

Předběžná škoda na zúčastněných motorových vozidlech přesáhla osmdesát tisíc korun. „Dopravní policisté nehodu nadále šetří,“ dodal Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x