Transfuzní stanice ve Zlíně se dočasně přestěhovala a spustila rezervační systém pro dárce krve

Ilustrační foto (Foto: Nemocnice Zlínského kraje)
ZLÍN - Hematologicko-transfuzní stanice Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (HTO) zavádí rezervační systém pro dárce krve. Jeho prostřednictvím si každý z nich bude moci předem vybrat den a čas, kdy přijde k odběru, serveru Zlin.cz to sdělil PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Rezervační systém lze nalézt na odkazu https://darci.bnzlin.cz. Důležitou informací pro dárce je, že bez předchozí registrace termínu prostřednictvím rezervačního systému nebude nikdo k odběru krve připuštěn. „Kdo tedy bude chtít k nám přijít, musí se předem objednat. K zavedení tohoto systému nás vedly dva důvody. Prvním byla snaha ušetřit čas našim dárcům, kteří už po zavedení registračního systému dlouho volali. Tím, že se objednají, nebudou muset čekat často desítky minut na odběr, jak tomu bylo doposud. Druhým důvodem jsou omezené prostory v budově číslo 9, kde nyní budeme odběry krve provádět,“ vysvětlila Jana Pelková, primářka hematologicko-transfuzního oddělení zlínské nemocnice.

V případě potíží s registrací je možné zavolat o radu na telefonní číslo 577 552 223, a to v čase od 8.00 do 14.00 hodin. „Rádi pomůžeme. Rezervačního systému ale není třeba se bát, je uživatelsky velmi vstřícný. Nepochybujeme, že s ním budou naši dárci spokojení. A vítáme jej i my, protože nám usnadní plánování práce během jednotlivých odběrových dnů,“ uvedla Vladimíra Jílková, vedoucí laborantka HTO krajské nemocnice.

Odběry krve se od pondělí 25. ledna provádějí v budově číslo 9 v areálu nemocnice. Důvodem pro změnu místa je právě probíhající rekonstrukce 13. budovy, kde HTO sídlí, která potrvá do května tohoto roku. V budově číslo 9 se bude krev odebírat od pondělí do pátku o 6.00 do 9.00 hodin. Odpolední odběry v úterý jsou dočasně zrušeny, změny jsou vyhrazeny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x