Tříkrálové koštování se ve Zlíně uskuteční v on-line podobě

Ilustrační foto (Foto: MJVM)
ZLÍN - V pořadí 25. ročník Tříkrálového koštování, které bylo plánované na 6. ledna 2021, se Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně rozhodlo zrušit. Zcela o akci ale lidé nepřijdou, uskuteční se v on-line podobě, serveru Zlin.cz to sdělila vedoucí obchodního oddělení muzea Silvie Lečíková.

Z důvodu aktuální epidemiologické situace, která pravděpodobně potrvá i v prvních měsících roku 2021, přistoupilo muzeum z preventivních důvodů ke zrušení této oblíbené události. Kromě toho, že jde o jubilejní 25. ročník, akce měla být zároveň připomínkou nedožitého životního jubilea etnografa a folkloristy Karla Pavlištíka, jedné z nejvýraznějších postav kulturního života jihovýchodní Moravy. Ten byl zároveň jedním ze zakladatelů novodobé tradice Tříkrálového koštování. V roce 2021 by oslavil kulaté životní jubileum – 90. narozeniny. Koštování mělo být zahajovací akcí k uctění tohoto výročí. Muzeum plánuje v průběhu roku několik dalších příležitostí, které osobnost Dr. Pavlištíka připomenou.

Online vysílání se uskuteční v uvedeném termínu, tedy 6. ledna. Všichni zájemci se mohou informovat na webu www.muzeum-zlin.cz či sociálních sítích muzea, kde bude akce s veškerými podrobnostmi a v dostatečném předstihu propagována. „Reálné setkání účastníků s ochutnávkami destilátů vlastních i od tradičního vizovického výrobce se posléze uskuteční v náhradním jarním či letním termínu, který bude oznámen, jakmile to bude možné,“ uvedl Pavel Hrubec, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Muzeum děkuje všem svým příznivcům za pochopení a těší se na setkání v pozdějším termínu.

--> --> --> --> -->