U nového amfiteátru v Parku Rochus vznikne také zóna pro děti

​​​​​​​Foto: Město Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V Parku Rochus v Uherském Hradišti se od letošního března buduje nový zajímavý prostor, který bude sloužit různým kulturním akcím. V blízkosti přírodního amfiteátru s kapacitou přibližně 400 míst nyní vznikne i zóna pro děti a rodiče, která místo provozně i funkčně doplní.

Výstavba přírodního amfiteátru představuje další etapu revitalizace bývalého cvičiště a jeho proměnu na příměstskou odpočinkovou zónu. Amfiteátr, který je umístěný v blízkosti muzea v přírodě, rozšíří jeho programové možnosti a umožní pořádání široké škály kulturních či společenských akcí.

„Provoz nového amfiteátru, který byl dokončen v měsíci červenci, plánujeme spustit na jaře příštího roku. Amfiteátr bude při kulturních akcích využívat nejen Park Rochus, ale i příspěvkové a spolupracující organizace. Prostor pro rodiče s dětmi tam přirozeně nemůže chybět,“ okomentoval projekt starosta města Stanislav Blaha.

Na novém hřišti, které bude nedaleko od amfiteátru, se děti mohou těšit na spoustu herních prvků. Pro nejmenší děti bude určen nízký domeček se skluzavkou a příslušenstvím, trojhoupačka s hnízdem a designová houpadla. Pro děti starší 3 let přibude kolotoč, kůly na balancování, překážkový most či pružinové houpadlo.

„Herní prvky a mobiliář budou umístěny do plochy nad amfiteátrem. Prvky budou vyrobeny z akátového dřeva s minimálním podílem jiných materiálů. Dopadové plochy u herních prvků plánujeme z bezpečnostních zatravňovacích rohoží,“ upřesnil místostarosta města Čestmír Bouda s tím, že dětská zóna vznikne ještě do konce letošního listopadu.

První stavební práce na amfiteátru samotném byly zahájeny v březnu letošního roku a zahrnovaly terénní úpravy s vytvořením svahu o jednotné sklonitosti pro hlediště a vodorovné plochy pro pódium. Do konce měsíce července pak vznikla samotná zpevněná plocha pro pódium, dvě schodiště, plošiny pro lavice k sezení a mobilní podium.

Amfiteátr bude zčásti přírodní – návštěvníci budou sedět na zatravněné ploše, v části hlediště pak bude k sezení využito mobilních dřevěných lavic, které budou uskladněny v blízkém objektu Parku Rochus. Předpokládaná kapacita amfiteátru je asi 400 míst.

„Jsme moc rádi, že se po nějaké době podařilo posunout rozvoj našeho areálu zase o kousek dál. Shánět prostředky na investiční projekty není v této době vůbec jednoduché, o to více si vážíme podpory a spolupráce města Uherské Hradiště,“ vyjádřil se ředitel Parku Rochus Jan Blahůšek.

Podle něj bude Park Rochus v rámci dalších dotačních projektů usilovat o podporu výstavby větrného mlýna a souboru historických stodol. „Tyto stavby by mohly v budoucnu rozšířit expozici muzea v přírodě a zvýšit atraktivitu tohoto výletního místa, které společně s městem budujeme jako odpočinkovou zónu pro obyvatele i návštěvníky Uherského Hradiště,“ dodal Blahůšek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x