V areálu bývalé nemocnice se začne budovat “nové Hradiště”

V bývalém areálu Uherskohradišťské nemocnice vznikne nová obytná čtvrť. Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Areál bývalé nemocnice v Uherském Hradišti by se měl proměnit v novou obytnou čtvrť s byty, rodinnými domy a službami. Na rozsáhlém prostoru o 18 hektarech by v budoucnu mohlo najít nový domov až 3400 lidí.

Díky centralizaci Uherskohradišťské nemocnice, která se z velkého areálu stáhla do podstatně menší části s novými objekty, se vedení Uherského Hradiště naskytla obrovská příležitost vytvořit v tomto prostoru novou část města.

Skutečně tomu pracovně říkáme nové Hradiště. V té oblasti by podle schváleného regulačního plánu měla vyrůst nová bytová výstavba včetně bytů I rodinných domů. Jedná se o obrovský areál o rozloze 18 hektarů,” uvedl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Podle parametrů předurčených regulačním plánem by v nové výstavbě mohlo najít domov až 3 400 lidí. V poměrech města se tak jedná o velmi významnou věc.

Regulační plán je důležitý zejména z toho důvodu, abychom měli jako město vliv na to, co se s tou lokalitou skutečně stane. Výstavba zde může začít až tehdy, až nemocnice definitivně ukončí své fungování v tomto prostroru. Ten čas ještě nenastal, ale my už netrpělivě čekáme, až se tak stane,” pokračoval Blaha.

Ještě vyšším nástrojem, kterým město může ovlivňovat, co se v dané lokalitě bude dít, je vlastnické právo. O tom by Uherské Hradiště chtělo jednat se Zlíským krajem, aby se mohlo stát vlastníkem uvolněného areálu, ve kterém většinu pozemků vlastní nemocnice.

Z pohledu zastoupení zeleně zde budeme chtít zachovat co největší množství půdodní zeleně a počítáme také s dosadbou nových stromů. Dominantou celého areálu by mělo být parkové náměstí,” uzavřel Stanislav Blaha.

Druhou dominantou zůstane stávající vodárenská věž, která je vidět ze široka i daleka. Kromě možnosti pro bydlení zde město počítá také se vznikem prostor pro služby, aby lidé, kteří zde budou bydlet, měli k dispozici všechno, co pro svůj život potřebují.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x