V areálu KNTB začala demolice staré prádelny. Podívejte se, jak práce probíhají

Foto: KNTB
ZLÍN – Demolicí budovy staré prádelny začala v tomto týdnu přípravná fáze výstavby nového Gynekologicko-porodnického komplexu v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Ten bude po desítkách let stagnace novou samostatnou budovou v areálu nemocnice.

Provoz prádelny ve zlínské krajské nemocnici skončil v roce 2019. Od té doby objekt slouží jako skladový prostor, nebyl důvod využívaný prostor bourat. Nyní bude první ze tří budov, které ustoupí výstavbě nového Gynekologicko-porodnického komplexu.

Demolice začala podle plánu, skončit by měla zhruba za dva měsíce. V příštím roce budeme pokračovat demolicemi přízemních pavilonů č. 16 a 17 a přímo kontinuálně navážeme zahájením výstavby nové porodnice,“ uvedl člen představenstva pro ekonomiku a personalistiku KNTB Martin Déva s tím, že v souvislosti s demolicí nejsou plánována žádná omezení v nemocničním areálu.

Gynekologicko-porodnický komplex se začne stavět v průběhu roku 2025. Objekt bude mít dvě podzemní, pět nadzemních a šesté technické podlaží. V nových prostorách se počítá s porodnicí, gynekologií s operačními sály a jednodenní chirurgií, oddělením neonatologie a oddělením ORL. V přízemí budou ambulance a vzdělávací prostory, v podzemí parkoviště a technické zázemí.

V novém pavilonu je kladen důraz na individualizaci péče, a to se snahou o co největší soukromí pro rodičky a jejich doprovod, a také o minimalizaci transportu dětí. Unikátním konceptem bude péče o předčasně narozené děti, včetně možnosti ubytování obou rodičů a jejich soukromí, nebo zázemí pro matky, a to i s přístupem na střešní terasu,“ přiblížila nový koncept mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->