V Otrokovicích ocenili nejlepší pedagogy

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Celkem osm pedagogů obdrželo od vedení otrokovické radnice ocenění za kvalitní pedagogickou činnost v uplynulém roce. Oceňování se letos mimořádně uskutečnilo v zasedací místnosti radnice za dodržení přísných hygienických opatření, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Pastuszková.

Oceňování nejlepších pedagogů a pracovníků volnočasových aktivit z otrokovických škol a zařízení se stalo v Otrokovicích už tradicí. Každý rok bývají na Den učitelů do Otrokovické Besedy pozváni všichni pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci, aby společně oslavili svůj svátek, a při té příležitosti jsou vyznamenaní ti nejlepší. „Letošní pandemie koronaviru společná setkání neumožňuje, proto byl průběh předání cen přizpůsoben aktuálním možnostem. Nominovaní pedagogové a jejich ředitelé byli pozváni na radnici, kde si v zasedací místnosti krátce neformálně pokonverzovali o aktuální situaci ve školství a postupně přebírali ceny,“ vysvětlila letošní průběh akce Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury.

„Celá situace je trochu smutná, protože jsme učitelům nemohli dopřát společné slavnostní odpoledne. Nechtěli jsme ale oceňování pedagogů vynechat úplně, tak jsme zvolili komornější variantu, která neodporuje současným nařízením. Věřím, že jsme tím dali najevo, že si zejména v této době jejich nelehké práce vážíme a uvědomujeme si složité podmínky, se kterými se musí potýkat. Chtěla bych touto cestou poděkovat nejen těm oceněným, ale všem pedagogům za přijetí a zvládnutí nových okolností, za kterých musí žáky vyučovat,“ doplnila Hana Večerková, starostka města.

Návrhy na ocenění podávali ředitelé otrokovických škol a jedna cena byla udělena Radou města Otrokovice. Ceny převzali pedagogové z rukou starostky Hany Večerkové a člena Rady města Otrokovice Vratislava Podzimka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x