V pátek nepojedou školní spoje, upozorňuje dopravní společnost

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, OTROKOVICE - Z důvodu pololetních prázdnin nepojedou v pátek 29. ledna 2021 školní spoje MHD. Trolejbusy a autobusy Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) jezdí nadále podle tzv. letních jízdních řádů, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

V pátek 29. ledna budou mít žáci škol pololetní prázdniny. Proto DSZO nevypraví v tento den ani žádné školní spoje. Jinak bude provoz MHD zajišťován nadále podle jízdních řádů s tzv. letním omezením („Pracovní dny L a Z“), které znamená asi desetiprocentní snížení přepravní kapacity proti jízdním řádům pro běžné pracovní dny.

Od pondělí 1. února bude městská hromadná doprava ve Zlíně a Otrokovicích dál vedena podle jízdních řádů s letním omezením včetně školních spojů. Do vozidel MHD se v současnosti může nastupovat všemi dveřmi na všech zastávkách, je zajištěn rovněž doplňkový prodej jízdenek u řidičů. Otevřena jsou všechna pracoviště předprodejů jízdenek MHD.

Letní jízdní řády jsou uplatňovány v MHD ve Zlíně a Otrokovicích v běžných pracovních dnech od 4. ledna 2021 v souvislosti s vládními opatřeními, které mají bránit v šíření nemoci covid-19. Většina žáků se vzdělává distanční formou bez dojíždění do škol a z důvodu uzavření většiny obchodů, restaurací i kulturních a sportovních zařízení se snížil pohyb lidí v ulicích i počty cestujících v MHD. Pro zajištění docházky prvních dvou ročníků základních škol vypravuje DSZO v pracovních dnech nad rámec letních jízdních řádů školní spoje k základním školám M. Alše a Dřevnická ve Zlíně, Trávníky v Otrokovicích a také k ZŠ Želechovice nad Dřevnicí.

„Předpokládáme, že tzv. letní jízdní řády budou platit v síti MHD ve Zlíně a Otrokovicích, dokud budou trvat přísná vládní opatření na omezení kontaktů a pohybu osob na veřejnosti,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Jízdní řády s letním omezením platily v pracovních dnech v provozu MHD DSZO již v loňském roce od 16. března až do konce srpna a potom znovu od 19. října do 4. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x