Vážná dopravní nehoda v Otrokovicích si vyžádala tři zraněné, z toho dva těžce

Foto: HZS ZK
OTROKOVICE – K vážné dopravní nehodě dvou osobních aut došlo v úterý odpoledne v Otrokovicích v ulici Objízdná. Při nehodě se zranili tři lidé, z toho dva velmi těžce. Na místě zasahoval i vrtulník.

Osmnáctiletý řidič nezvládl projet na mokrém povrchu zatáčkou, vyjel mimo komunikaci, poté strhl řízení a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem devětatřicetileté řidičky, s vozidlem se přetočil a na travnatém svahu prorazil oplocení firmy.

Výzvu o události přijalo operační středisko v 15:45. Vzhledem k prvotnímu hlášení, že po srážce jsou na místě tři těžce zraněné osoby, požádali operátoři ZZS Zlínského kraje o pomoc i leteckou záchranou službu z Brna,“ uvedla tisková mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Velmi těžká zranění utrpěli dva mladí muži, kteří společně cestovali v jednom autě. Po nehodě zůstali ve vozidle zaklíněni. „Společnými silami se podařilo osoby vyprostit,“ uvedli krajští hasiči na svém facebookovém profilu.

Oba muži utrpěli zranění, která je přímo ohrožovala na životě. „Naši záchranáři je kromě jiných úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče zaintubovali a s polytraumatem převezli jednoho pacienta na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, druhého předali kolegům z letecké záchranné služby,“ pokračovala Netopilová Sluštíková s tím, že pacient byl přepraven do brněnské fakultní nemocnice.

Ve druhém autě cestovala žena, která mimo jiné utrpěla zhmoždění hrudníku. „Záchranáři ji s tímto středně těžkým zraněním po zajištění v rámci přednemocniční neodkladné péče předali zdravotníkům zlínské nemocnice,“ dodala mluvčí krajských záchranářů.

Dechová zkouška u řidičky byla negativní. U mladého muže nařídili policisté kvůli zjištění návykových látek lékařské vyšetření. „Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

Veškeré okolnosti této dopravní nehody šetří dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x