Ve Zlíně chystají vánoční jarmark, začne tuto sobotu

Zlínské adventní trhy letos odstartují 2. prosince. Foto: archiv MěÚ Zlin
ZLÍN - V omezené míře, bez občerstvení a alkoholu, se připravuje pořádání zlínského vánočního jarmarku. Ten se měl původně konat už od 28. listopadu, nedovolila to však tehdy platná protiepidemiologická opatření, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Poté, co se vládní opatření uvolnila, možnost konat trh na náměstí se vrátila. „Jsem rád, že nám současná opatření dovolují uspořádat vánoční jarmark. Od soboty 12. prosince tak bude umožněn prodej řemeslných výrobků a balených potravin, které nejsou určeny ke konzumaci na místě. Možnost uspořádání jarmarku beru i jako určitou odměnu za zodpovědný přístup našich občanů při dodržování preventivních hygienických opatření a věřím, že i takto zkrácený jarmark přinese lidem radost a užitek,“ uvedl primátor města Jiří Korec.

Jarmark by se měl konat do 22. prosince. Vánoční atmosféru navodí reprodukovaná hudba. „Celkový počet stánků by se měl pohybovat okolo 30 kusů s tím, že musí být dodrženy dané rozestupy mezi stánky dle vládních nařízení. S využitím ostatního mobiliáře jakým jsou například barové pulty, stodoly, ohňové koše atd. se bohužel nepočítá“, doplnila Eva Manišová, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací zlínského magistrátu.

Co se týče provozní doby jarmarku, prodej vánočního sortimentu a balených potravinářských výrobků se uskuteční od 9 do 18 hodin.

V rámci doprovodného programu je 22. prosince v plánu předávání betlémského světla s anděly na chůdách. Ve vybraných dnech bude hrát Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín hudební znělky z balkonu radnice. Pro děti se plánuje na náměstí umístit Zlínský vánoční express s tím, že bude zajištěna jeho pravidelná desinfekce.

Doprovodný program není konečný. S ohledem na často se měnící epidemiologickou situace je vše řešeno operativně dle možností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x