Ve Zlíně se naočkovalo už přes 100 dětí

Ve Zlíně se naočkovalo už přes 100 dětí. Foto: KNTB
ZLÍN - Od minulého týdne se mohou na vybraných místech v České republice očkovat proti onemocnění covid-19 děti od 5 do 11 let. Doteď se mohly očkovat jen děti od 12 do 18 let. V Krajské nemocnici Tomáše Bati k pátečnímu dni zaznamenali 400 zájemců o tento typ očkování.

Krajská nemocnice Tomáše Bati začala v pátek očkovat děti ve věku od 5 do 11 let. Do očkovacího centra si pro vakcínu přišlo více než sto dětí. Mezi prvními byla i devítiletá Alžbětka. Dorazila se svou maminkou, která řekla, že se dcera očkování nebála.

Registrovalo se na 400 zájemců o očkování dětí v této věkové kategorii. Při očkování dětí je vždy přítomen pediatr a dětská sestra, “ uvedl Tomáš Nečas, koordinátor očkování dětských pacientů.

Děti se očkují ve stejném očkovacím centru v areálu KNTB jako dospělí, ale je jim vyhrazen samostatný box. Pro děti je určena vakcína společnosti Pfizer/Biontech o třetinové síle vakcíny pro dospělé pacienty.

Zlínský kraj obdržel 6000 dávek pro děti ve věku 5 – 11, vakcín je v tuto chvíli dostatek. Další termíny pro očkování jsou stanovené na 20.12., 21.12. a 23. 12. Posledním očkovacím dnem tohoto roku pro nejmladší kategorii bude 30. prosinec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x