Ve Zlíně v létě odstartuje Festival IQ Play

V červnu odstartuje v Baťově Institutu Festival IQ Play.
ZLÍN – Dva sály 14|15 Baťova Institutu se promění v jednu velkou hernu. Smart hry, stavebnice a deskové hry pobaví nejen děti, ale i hravé dospělé.

Ve Zlíně se chystá další ročník putovního Festivalu IQ Play. Po celé letní prázdniny si tak budou moci malí i velcí hrát s chytrými hračkami. Od 1. července do 31. srpna bude denně od 10 do 18 hodin k vidění, a hlavně i k vyzkoušení, nespočet smyslových a dřevných hraček, logických her, zajímavých stavebnic a Montessori pomůcek.

Dva sály a předsálí 14|15 Baťova Institutu se promění v jednu velkou hernu. Můžete se těšit na Zónu Smart her, která bude plná logických, společenských a Smart her od Mindok. Stavebnicová zóna vám potom představí obrovské množství všemožných stavebnic z nejrůznějších materiálů. A pro milovníky klasického hraní je připravená Zóna deskových her spíše základních úrovní, aby si návštěvníci mohli vyzkoušet co nejvíc deskovek.

Těší mě, že děti i jejich rodiče na těchto akcích zapomenou na své mobilní telefony a trpělivě si s chytrými hračkami hrají. Na hravém festivalu mohou zůstat celé hodiny. Rok od roku zaznamenáváme zvyšující se zájem o tyto akce. Dopolední časy u nás mohou trávit děti z letních příměstských táborů. Je zajímavé, že hodně návštěvníků přijíždí z jiných krajů a návštěvu tak často spojí s prohlídkou Muzea Jihovýchodní Moravy,“ uvádí Věra Stojarová, organizátorka výstavy.

Každý rok Festival IQ Play představuje zajímavé novinky. Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o nové stavebnice a logické hry. A pokud si někdo nebude jistý s pravidly, rád mu pomůže lektor. Můžete se těšit na kovové i plastové hlavolamy, mezi kterými najdete Ježka v kleci, Rubikovu kostku, nebo čínské Tangramy. Ve Stavebnicové zóně se můžete těšit na klasické, ale i designové kousky, které v kamenných prodejnách nenajdete. Zajímavostí budou kuličkodráhy, skleněné mozaiky, nebo originální dřevěné stavebnice.

Na léto jsou připravené také doprovodní programy. Jedním z nich bude například programování s Bee Boty a Blue Boty. Tato akce bude určená pro menší děti, které se seznámí s programováním jednoduchých robotů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x