Ve Zlínském klubu 204 se začne budovat jedna z největších kaváren v kraji

Vizualizace budoucí kavárny. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Plánované vybudování nové kavárny ve Zlínském klubu 204 dostává jasnější obrysy. Její budoucí návštěvníci se už teď mohou těšit na příjemný moderní prostor, který dotvoří celkovou tvář parku Komenského.

S kavárnou v objektu Klubu 204 se počítalo již v rámci projektu Revitalizace prostoru parku Komenského, realizovaného v letech 2013–2014. Z důvodu udržitelnosti projektu se však na její výstavbu čekalo. „Nyní se do realizace kavárny můžeme pustit. Náročné bylo především najít prostory, kam bychom přesunuli divadelní spolek a související aktivity. Myslím, že si Zlíňané v Parku Komenského zaslouží krásnou kavárnu a bistro, které dnes v tomto prostoru chybí. Zároveň chceme realizací kavárny doplnit do parku nedostačující toalety,“ vysvětlil náměstek primátora města Zlína pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.

Autorem konceptu Revitalizace prostoru parku Komenského, jehož součástí byla i přístavba objektu 204 pro budoucí kavárnu, je architekt Pavel Mudřík. Jeho návrh byl vybrán na základě architektonické soutěže. Ten v loňském roce zpracoval architektonickou studii, která měla za úkol vytvořit místo, kde se budou lidé setkávat u dobré kávy a jídla v klidné atmosféře, kultivovaném designu, s jistotou kvalitních služeb a prostředí.

Město aktuálně požádalo stavební úřad o vydání stavebního povolení na realizaci kavárny v klubu 204. „Nyní budeme řešit detaily interiéru, jejich konstrukční řešení, montážní specifikace a postupy v souladu se zpracovanou dokumentací pro provedení stavby. Bude se jednat o jednu z největších kaváren ve Zlínském kraji o výměře více než 300 m2. Bude mít celkem 3 části s rozdílnou atmosférou včetně venkovní terasy. Jsme přesvědčeni, že tato kavárna a bistro bude v rámci centra Zlína unikátní a vhodně doplní a dokončí park Komenského,“ doplnil Pavel Brada.

Vedení města předpokládá vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele kavárny v průběhu léta letošního roku. Do dalšího výběrového řízení se budou moci hlásit také zájemci, kteří by chtěli kavárnu provozovat. „Naším hlavním zájmem je, aby nová kavárna a bistro bylo provozováno co nejlépe a podnik poskytoval špičkové služby pro celou veřejnost,“ dodal Pavel Brada.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->