Velíková má nové místo pro setkávání a odpočinek. Má sloužit jako menší náves

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Nové místo pro oddech, setkávání, ale i pořádání společenských akcí má zlínská místní část Velíková. Prostor vznikl u multifunkčního objektu a vyšel na 4,3 milionu korun.

„Velíková už není jen místem se zajímavou zvonicí a novodobou kaplí postavenou v roce 1999. Nový prostor u multifunkčního objektu, i když není nijak velký, nahrazuje jistým způsobem menší náves, která zde historicky nikdy nebyla,“ těší náměstkyni primátora pro oblast spolupráce místních částí Janu Bazelovou.

Lidé zde mají pro občerstvení pítko a pro posezení lavičky, celý prostor doplňuje výsadba vzrostlých stromů, kvetoucích keřů a trvalek.

„Jedná se o místo, které bude sloužit jednak pro setkávání místních občanů, ale také pro uspořádání společenských akcí. Zajímavostí je, že zde je zasazen i vánoční strom,“ dodala náměstkyně Jana Bazelová.

Realizace projektu si vyžádala náklady za 4,3 milionu korun. Komise místní části Velíková na projekt využila 2,8 milionu z přidělených prostředků pro místní části, zbývajících 1,5 milionu korun dofinancovalo Statutární město Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x