Vršava ožila dětmi. Ligový Fastav Zlín otevřel hřiště pro chlapce i dívky

Děti ze Zlína i okolí žily o víkendu fotbalem. Foto: Jan Zahnaš, FC Fastav Zlín
ZLÍN – Otevřeli hřiště a nechali děti vydovádět. Mládežnická akademie Vlastislava Marečka na Vršavě uspořádala akci pro děti. Po trávníku se v dresech ligového Fastavu Zlín prohánělo šedesát dívek a chlapců ročníků 2011 až 2015.

Trenéři zlínských přípravek měli pro nejmenší děti nachystané minihřiště, kde se hrálo tři na tři a čtyři na čtyři. Ti starší si to rozdali v počtu pět na pět a šest na šest. Účastníci akce si mohly vyzkoušet i dovedností soutěže jako jsou střelba, slalom s míčem na branku a jiné disciplíny.

Nedělní dopoledne bylo příjemné. Děti pořád hrály. Věřím, že pokud bychom hráli do večera, děti by zůstaly. Byl jsem rád i za nové tváře v našem klubu. Ze šedesáti dětí byla polovina mimo náš klub, nebo teprve začíná se sportem a fotbalem. Děti byly šikovné a rádi je uvidíme v našich přípravkovských kategorií,“ uvedl po vydařené akci vedoucí zlínských přípravek Jakub Řihák.

Trenéři přípravek Fastavu si na nedostatek dětí ani po pandemii koronaviru stěžovat nemohou. „Zájem je obrovský. V každé kategorii máme dvacet až pětadvacet dětí, které jsou hladové po fotbalu. My jsme rádi, že po dlouhé pauze na sport nezanevřeli a cestu zpátky na hřiště si našli,“ těší Řiháka.

I když se přestávka na začínajících fotbalistech projevila, šéftrenér Fastavu přípravek věří, že kluci i děvčata měsíce bez milovaného sportu doženou. „Měli jsme pro ně připravený program, videotréninky. Chystali jsme individuální plány, taky jsme hodně komunikovali s rodiči, aby dohlídli na to, že jejich děti nebudou jenom sedět u počítače, ale naopak si hráli, což přineslo své ovoce,“ míní. „Jelikož ale nejsou zvyklé na režim, po té dlouhé době jsou takové roztěkané, ale my jsme hlavně rádi, že jsou zpátky na hřišti. Teď je jenom na nás trenérech, abychom je zpátky vtáhli do hry,“ dodává Řihák.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x