Za poslední tři měsíce byl jedenáctkrát přistižen při řízení pod vlivem drog

Zdrogovaný řidič ve voze Škoda Felicia čelně naboural do octavie u obce Kašava na Zlínsku (Foto: HZS ZK)
ZLÍNSKO - Tento mladý muž není pro policisty žádným nováčkem a to nejen při řízení pod vlivem drog.

V pondělí po deváté hodině ráno nezvládl řízení mladý řidič ve vozidle Škoda Felicia, který v chatové oblasti v obci Kašava na Zlínsku čelně narazil do protijedoucího vozidla Škoda Octavia, které řídila jednatřicetiletá žena. I přes hrozivě vypadající nehodu utrpěli oba řidiči lehké zranění. Škoda na obou vozidlech činí téměř sto tisíc korun.

Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, zkouška na přítomnost drog byla u dvacetiletého řidiče Škody Fabia pozitivní. A rozhodně to nebylo poprvé.

Mladý řidič, který dopravní nehodu s největší pravděpodobností zavinil, není pro policisty žádným nováčkem. Jen za poslední tři měsíce ukázala pozitivní hodnotu zkouška na přítomnost drog v těle řidiče při silničních kontrolách celkem v jedenácti případech. Mladý muž několikrát odmítl lékařské vyšetření, které by přítomnost drog potvrdilo nebo vyvrátilo.

Drogy stály i za jeho dalším čelním nárazem do jiného vozidla, k němuž došlo začátkem července ve Vizovicích. Kromě toho je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se měl dopustit v Lukově na Zlínsku.

Včera odpoledne zlínští policisté mladého řidiče obvinili ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a to prozatím ve čtyřech případech, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jeho další protiprávní jednání zůstává nadále v šetření. Čekáme na výsledky zdravotních vyšetření a v některých případech také na výsledky znaleckých posudků k vyhodnocení množství drog v těle.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x