Za svou obětavost během první vlny koronavirové pandemie se zaměstnanci krajských nemocnic dočkali poděkování

Ilustrační foto (Foto: Nemocnice Zlínského kraje)
ZLÍN - Zvýhodněné vstupné do Zoo Zlín - i touto formou poděkoval Zlínský kraj ve spolupráci s krajskou Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy zdravotníkům v nemocnicích, které založil, za nasazení a obětavost během první vlny pandemie koronaviru. Vouchery mohou využít jak zaměstnanci, tak i jejich rodinní příslušníci, serveru Zlin.cz to uvedl PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

„Spolupráce Zlínského kraje a Zoo Zlín výborně funguje, proto můžeme společně poděkovat zdravotníkům za to, jak dobře na jaře zvládli nelehké období pandemie. Věříme, že toho využijí a vyrazí do jedné z nejkrásnějších zoo v naší republice, kde je možno procestovat čtyři kontinenty, pohladit si mořské rejnoky nebo nakrmit žirafy,“ řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Díky zvýhodněnému vstupnému mohou navštívit dospělé osoby Zoo Zlín pouze za 100 Kč, děti za 60 Kč. Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně obdržela od Zlínského kraje pro své zaměstnance 1 500 voucherů (1 000 pro dospělé, 500 pro děti), do každé z nemocnic v Uherském Hradišti, Vsetín a Kroměříži putovalo 1 000 vstupenek (500 pro dospělé, 500 pro děti).

Podporu ze strany Zlínského kraje vnímají zdravotníci velmi pozitivně. „Každá chvíle, kterou mohou věnovat rodině a strávit ji se svými blízkými, je pro ně velmi cenná. Navíc podzim může být vzhledem k druhé vlně koronaviru pro nemocnice velmi náročný, je třeba se na něj připravit, a to i po psychické stránce,“ upozornil Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje.

Zlínský kraj podporuje Zoo Zlín dlouhodobě. Aktuálně se například finančně podílí na celkové opravě střechy zámku Lešná v areálu zoo, pomohl také s realizací nového výběhu pro slony. „Tříhektarový sloní výběh v Karibuni si vyžádal náklady ve výši 24 milionů korun. Částkou 10 milionů korun na výstavbu přispěl právě Zlínský kraj. Bez tohoto příspěvku bychom výběh těžko dokončovali. Velmi si této podpory vážíme,“ dodal ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x