Žáky vystřídali řemeslníci. Opravy a rekonstrukce ve školách jsou v plném proudu

Žáky ve školách vystřídali řemeslníci. Foto: město Zlín
ZLÍN - Prázdniny jsou každoročně ideálním načasováním pro opravy a rekonstrukce ve školách. A není tomu jinak ani v letošním roce.

O letních prázdninách se město Zlín pustí do stavebních prací ve zlínských mateřských a základních školách i zlínské Astře. Do plánovaných rekonstrukcí a oprav ve školských zařízeních vloží radnice finance ve výši bezmála 79,5 milionů korun,“ řekla náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková.

Nejnákladnější letošní akcí je rozsáhlá rekonstrukce kuchyně Základní školy M. Alše na Podhoří, která si vyžádá investiční náklady ve výši 29,5 milionů korun. V tomto případě budou stavební práce pokračovat ještě minimálně dva měsíce po prázdninách.

Rekonstruuje se například i kotelna v ZŠ M. Alše, probíhá výměna oken tělocvičny v ZŠ Dřevnická a opravuje se zahrada v MŠ Luční, kde probíhá i II. etapa výměny elektroinstalace. Řemeslníky najdete i v MŠ Dětská, kde probíhá oprava havarijní střechy.

Na kterých místech se ještě žáci i učitelé dočkají novinek?

  • oprava hygienického zařízení v ZŠ Štefánikova
  • rekonstrukce střechy tělocvičny v ZŠ Komenského I
  • kynologické cvičiště DDM ASTRA
  • rekonstrukce hřiště MŠ Návesní za a oprava tělocvičny v ZŠ Nová cesta – Štípa

Zároveň s prázdninami skončí už probíhající rekonstrukce hřiště u ZŠ Slovenská. Na pokrytí nákladů této akce město Zlín vyčlenilo 22 000 000 korun.

--> --> --> --> -->