Zápisy do základních škol ve Zlíně budou mít kvůli covidu netradiční podobu

Zápisy budou mít ve Zlíně netradiční podobu. Foto: Město Zlín
ZLÍN - Také ve Zlíně začaly v dubnu zápisy do základních škol. Kvůli koronavirové pandemii však mají netradiční podobu, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Ministerstvo školství vydalo v souvislosti s vyhlášenými krizovými opatřeními v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 doporučení k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2021/2022. Je důležité nastavit organizaci zápisů tak, aby umožňovala distanční průběh.

„Ve Zlíně byla stanovena doba zápisu na pátek 9. dubna. Zápis
se uskuteční podáním žádosti o přijetí k základnímu vzdělávání (odkladu povinné školní docházky). Do 8. dubna 2021 je zákonným zástupcům dětí zpřístupněna webová stránka www.zapisdozszlin.cz, na které se zaregistrují a vytvoří elektronický profil svého dítěte. Na základě tohoto profilu bude dítěti přiděleno identifikační číslo (ID),“ upřesnil Melzer.

Každá základní škola zveřejní podrobný postup zápisu na webových stránkách školy.  Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání lze učinit písemně, nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. Žádost je pak možné doručit do datové schránky školy, e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý e-mail!), nebo poštou či osobním podáním – předáním ve škole.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x