Zdravotníci Baťovky vybrali na pomoc Ukrajině přes 630 tisíc korun. Za tři dny!

Foto: KNTB
ZLÍN – Vybrat více než 630 tisíc za tři dny? Pro zaměstnance Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně žádný problém! Zdravotníci na pomoc Ukrajině navíc přispěli nejen finančně, ale i materiální sbírkou.

Nápad se zrodil minulou neděli. Sestřička Iveta Hábová napsala na FB, že bychom mohli udělat sbírku,“ popsala prvotní nápad Martina Hvozdenská, zdravotní sestra a předsedkyně Odborového svazu zdravotníků Baťovy nemocnice a také hlavní organizátorka sbírky na pomoc Ukrajině.


Na tento příspěvek pozitivně reagovalo obrovské množství zaměstnanců. „Tak jsem vybrala organizaci „Železnice pomáhá“ a napsala, že budeme vybírat materiál, který byl na seznamu této organizace. Nicméně mezi zaměstnanci vznikl nápad, že by se pro tento účel mohly využít poukázky do lékárny, které věnovala krajská nemocnice zaměstnancům za jejich práci,“ doplnila Martina Hvozdenská.


Během tří dnů se mezi zaměstnanci nemocnice vybralo neuvěřitelných 633 000 korun. Za ně byl nakoupen zdravotnický materiál, mléka a kaše pro děti, prostředky na hojení ran, desinfekční prostředky apod. Kromě toho se vybrala spousta spacáků, dek, hygienických potřeb a jídla.

Mnoho toho přinesli dokonce i odboráři z jiných svazů, kterým tímto ze srdce děkuji,“ uvedla Martina Hvozdenská, která se neváhala podílet také na předání pomoci od Baťovky na nádraží v Bohumíně.


Do Bohumína vyrazila s předsedkyní odborové organizace nemocnice v Uherském Hradišti, paní Janou Špičákovou, pomoc s odvozem nabídli hasiči z obce Salaš a Ostrožská Nová Ves. „Dorazili jsme odpoledne. Celé první nástupiště bylo vyhrazeno pro humanitární pomoc. Vždy po pár metrech byl popsán druh materiálu a vše se třídilo. Také tam byla spousta dobrovolníků, kteří nám pomohli z auta vyložit všechen materiál a roztřídit ho,“ přiblížila odborářka s tím, že šlo o práci mnoha lidí z Baťovky.


„Prostě ohromná solidarita a souznění. Byl to šílený týden, ale stálo to za to,“ uzavřela Martina Hvozdenská.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x