Zlín ve žhavém létě… vítejte na staveništi

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Někoho to těší, jiný bručí a nese to nelibě. Každopádně je jisté, že je centrum Zlína v horkém létě roku 2022 dočasně jedním velkým staveništěm. Stačí se projít třeba kolem divadla a několika dalšími sousedními ulicemi.

Na Farské louce u Městského divadla je ruch stavbařů znát hodně citelně. Oplocení, výkopy a tak dále. Sotva skončila přestavba kolejí zdejší univerzity, už se do lokality dělníci vrátili.

„Jde o výstavbu nového parčíku, tak jak si jej v anketě přáli obyvatelé města. Přibydou tu lavičky, upraví se plocha, půjde o daleko hezčí místo, než tomu bylo dosud,“ vysvětluje mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Po pár krocích narazí turista naproti Městskému divadlu Zlín na další pořádnou stavbařskou šichtu. Tady jsou v akci sbíječky, mnoho dalších náčiní a strojů, práce tu jedou rychlým tempem. Není těžké uhodnout, že jde o další díl renovace městských parkovišť. I toto velmi tradiční bude osazeno vjezdovými závorami s automaty vybírajícími peníze. Nad klasickými budkami a stejně klasickými výběrčími se ve Zlíně zavírá brána času…

Výkopy jsou k vidění také ve Školní ulici, hlavním tématem debat Zlíňanů i turistů, kteří se v centru orientují opravdu stěží, jsou ovšem dvě archaické buňky na renovovaném Tržišti Pod Kaštany, které by se mělo otevírat už v říjnu. Pokud došlo k žádané shodě mezi vedením města a majiteli buněk, pak je komplikace na straně památkářů. V pěkně ostrém verbálním i dopisovacím guláši mají pravdu všichni a zároveň nikdo.

„Kdyby se stalo, že se otevře krásné tržiště a tyhle pseudostavby tu zůstanou v tomto stavu, tak budete opravdu jedineční,“ říká spíše ironicky pan Zdeněk, který k nám přijel s rodinou až z Prachatic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x