Zlínská nemocnice otevře novou školku

V nemocnicích již neplatí zákaz návštěv. Foto: KNTB
ZLÍN – Do školky, kterou bude nově zřizovat Krajská nemocnice Tomáše Bati, nastoupí první děti už 1. září. Určena bude především pro děti zdravotníků, své potomky do ní ale mohou přihlásit i rodiče, kteří v KNTB nepracují.

V mateřské škole zlínské nemocnice vzniknou dvě třídy, každá s maximální kapacitou 28 dětí, aktuálně je školka již ze dvou třetin zaplněna. Otevírací doba zařízení bude třináct hodin včetně víkendového provozu. „Zdravotnictví je časově značně náročný obor a mezi našimi zaměstnanci je o školku s prodlouženou pracovní dobou zájem. Pro děti stavíme zcela nové moderní prostory nedaleko areálu nemocnice, k dispozici budou mít veškeré potřebné zázemí. Předškolní výuku i navazující volnočasové aktivity, včetně zážitkové pedagogiky, budou zajišťovat zkušení učitelé mateřské školy a pedagogové volného času,“ sdělil předseda představenstva KNTB Michal Filip.

Při tvorbě obsahu předškolního vzdělávání bude mateřská škola plně využívat možností svého zřizovatele. Děti se tak budou moci seznámit se zdravotnickými tématy, například se stavbou lidského těla nebo s péčí o zdraví. Velký důraz bude školka klást na spolupráci s rodinami dětí, na podporu jejich individuálních schopností a dovedností a jejich rozvoj v kolektivu dětí.

Připravujeme spolupráci s řadou škol, s mnoha školskými zařízeními a organizacemi, například se Speciálně pedagogickým centrem Valašské Meziříčí, Domem dětí a mládeže Astra Zlín, zlínskou zoologickou zahradou, se složkami Integrovaného záchranného systému nebo třeba s Univerzitou Palackého v Olomouci,“ vyjmenovala ředitelka firemní školky KNTB Jiřina Kovářová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x